Drámai felvételek a Honvédkórházból: az oltatlanok kerülnek a lélegeztetőgépekre

2021. november 20. 8:56
Kiderült, hogy az oltatlanok állapota olyan gyorsan romlik, hogy már nem tudják őket megmenteni.

Újra megfeszített küzdelem folyik a kórházak intenzív osztályain a koronavírusos betegek életéért – számolt be az M1 aktuális csatorna péntek este. A Híradóban azt is elmondták: a Covid-osztályon azt tapasztalják, amikor a beoltatlan betegek kikerülnek a kórházból, szinte minden esetben meggondolják magukat és úgy döntenek: mégis kérik az oltást.

Még egy év sem telt el azóta, hogy az M1 stábja exkluzív interjút készített budapesti Honvédkórház Covid-intenzív osztályán, ahol a legsúlyosabb állapotban lévő betegek gyógyulásáért dolgoznak a szakemberek – írja a Blikk. Hozzátették: most ismét beengedték a stábot, hogy mindenki láthassa: heroikus küzdelem folyik a betegek életéért. Az ott dolgozó szakemberek azt mondják, hogy

még ennyi idő után sem biztos, hogy az emberek megértik: életbevágóan fontos az oltás.

Amikor az M1 stábja a kórteremben forgatott, az egyik betegágyon egy elhunyt feküdt, aki nem sokkal korábban belehalt a koronavírusba.

Oltás nélkül nem megy

Elhangzott: a lélegeztetésre szoruló fertőzöttek többsége nem kérte az oltást, sokuk állapota pedig olyan gyorsan romlik, hogy már nem tudják őket megmenteni. Deim Zsolt, egy oltatlan beteg az M1-nek úgy nyilatkozott: eddig megpróbálták oltás nélkül. Azzal, hogy már átestek a betegségen, be kell látni, „hogy ez nem megy nélküle” – fogalmazott. „Ha én egyszer innen kijutok és felépülök, akkor én mindenféleképpen be fogom magamat oltatni” – szögezte le Deim Zsolt. Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakorvosa azt mondta: határozottan látszik az oltások hatása.

Több szempontból, egyrészt

oltással ritka, aki az intenzív osztályra kerül. Előfordul de arányában sokkal-sokkal ritkábban, mint oltatlanul.

„Másrészt aki oltás után kerül ide az intenzív osztályra, az sokkal jobb eséllyel kerül ki innen élve” – emelte ki. Péter Ádám is arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki vegye fel az oltást, mert a járvány negyedik hullámának megfékezéséhez erre van szükség.

Kép forrása: Youtube-videó

Összesen 508 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ami a megdöbbentő: durván uralják a kommentmezőt! Még az olyan elvileg 101%-ig urbánus, vonalasan ballib - ugye alapesetben éppen a "szellemi felsőbbrendűségükkel" kérkedő - közegekben is, mint a telex-index-444-hvg kommentmezeje... amely médiumok egyébként pedig durván járványfetisiszták-rettegtetők-lockdownisták.

Pont azt mondta, hogy az anyukája oltott volt és simán tevékenykedik a vírusfertőzésétől is.
Ő oltatlan és ráfázott.

Nem minden fekete vagy fehér.
Az elhunyt oltatlan fertőzöttek között lehetnek olyanok is, akik a fertőzés nélkül is meghaltak volna.
Lehetnek ilyen oltottak is.
A statisztikában azonos korú és egészségűek összehasonlításának van értelme, olyanoké, akik egyébként nem halálosan betegek, de e szerint az oltás véd.

Oh elhitték? Oltás tagadó libernyák.

...meg elhitték a WHO-nak is amely elismeri a Sinopharm megfelelőségét. Szidalmazd légyszi egy-két sor erejéig a világ egészségügyi szervezetet is.

Sajnálom az oltatlanokat, de ha bajuk esik, ezt elsősorban a saját hülyeségüknek köszönhetik. Aki be akarta oltatni magát, az megtehette, és most is megteheti. Nem kerül pénzbe, inkább csak időbe, rá kell szánni az időt.

Kekulé benzolgyűrűjét sem látták évszázadokig, de mégis hittek benne,
mert más magyarázat nem volt a benzol tulajdonságaira.

Állításodnak némileg ellentmond a szputnyik hatásossága. Bár ha elég
sokáig menyünk nyugat felé egyszercsak eljutunk Oroszországba még a
laposföld hívők szerint is.

(Tulajdonképpen mengeleszakértőként is megállnád a helyed, ne c'est pas ?!)

Afrika oh afrika, ugye az a "jó lesz az falura" hozzáállásod?
Mit szólnál ahhoz hogyha a pl. pfizer-alfát kellene kapnod pfizer-deltaspecifik helyett mindössze azon anyagi indokkal mert a pfizer-alfaspecifikból már olyan sok le lett szállítmányozva??

Bizonyára ama 100 százalék oltott között,
De hányan vannak kórházban sőt lélegeztetőn azon a Gibraltár sziklán?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés