Lukasenka beismerte: segítettek átjutni a migránsoknak Lengyelországba

2021. november 19. 16:31
„A csapataink tudják, hogy a migránsok Németországba mennek. Talán néhányan segítettek nekik. Ennek nem is fogok utána járni” – mondta a fehérorosz elnök.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a BBC-nek adott exkluzív interjújában ismerte be: abszolút lehetséges, hogy a fegyveres erők segítettek átjutni a migránsoknak Lengyelországba, azt azonban tagadja, hogy ők hívták volna magukhoz a migránsokat

Az autoriter vezető arról beszélt,

Szlávok vagyunk. Van szívünk. A csapataink tudják, hogy a migránsok Németországba menne. Talán néhányan segítettek nekik. Ennek nem is fogok utána járni.”

Kérdésre válaszolva azt viszont tagadta, hogy az állam szervezte volna meg a migránsok beutaztatását, hogy határválságot okozzanak.

„Elmondtam már, hogy nem fogom letartóztatni a migránsokat a határon, nem fogom ott tartani sem őket. Ha jönnek még, akkor sem állítom meg őket, mert nem az én országba jönnek, hanem máshova mennek. De nem én küldtem meghívót. És hogy őszinte legyek, nem is akarom, hogy Fehéroroszországon átmenjenek” – fogalmazott.

Nyitókép: Shamil Zhumatov / POOL / AFP

 

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan. De ne hagyd ki, hogy a gaz Zorbán előtt szétb.szta a Közel-Keletet, véres polgárháborúba taszított több országot, hogy meginduljanak a milliók. Aztán egy Angela Merkel álarcban behívta őket az EU-ba. Ilyen fondorlatos, sátáni tervet eszelt ki az EU megdöntésére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés