Müller Cecília: Még soha nem volt ennyire fontos a védőoltás

2021. november 18. 16:13
„Kérjük, hogy a jövő héten mindenki menjen el az oltási akcióhétre!” – üzente az országos tisztifőorvos.

A delta variáns dominál Magyarországon, de kimutatták már a delta plusz jelenlétét is – közölte Müller Cecília országos tiszti főorvos csütörtökön a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumi vizsgálataira hivatkozva. A delta plusz egy fertőzőbb variáns, mint a korábbiak.

Már a tünetek megjelenését megelőző két napban is fertőzhet a koronavírusos személy. Az a tapasztalatuk, hogy az egy háztartásban élők nagy eséllyel megfertőződnek”

 – monda Müller Cecília a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Müller azt kérte, hogy mindenki oltassa be magát, külön felhívva a figyelmet a hétfőn induló oltási kampányra, amikor az oltatlanok is előzetes időpontfoglalás nélkül kérhetik a vakcinát bármelyik oltóponton.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És mi van a golyóálló mellénnyel?

Delta plusz. Megáll az ész.
Tényleg nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek.
Tragikomikus.

Idéznéd? Momentán nem emlékszem erre a bekezdésre.

Nahát! Annyira meg vagyok lepve, de tényleg! :D

Gondolják? Ki? Én meg azt gondolom (de nem csak én), hogy a "tünetmentes fertőző" egy fából vaskarika, nem létező kategória. Nyolcadikos biológiakönyv ide vagy oda.

"csak a tüskeprotein bennük az antigén. "

Egy szlovák gyermek gasztroenterológus azt gyanítja, hogy az oltott szülők kedvezőtlen hatással vannak a kisseb gyeerekekre. Azt állítja, hogy megnőtt az olyan gyerekek száma, melyeknél hasi fájdlamak jelentkeztek, a cöliakiához hasonló tünetekkel. Mint tudjuk a cöliakia glutén érzékenységet jelent. Az ilyen betegek számára a glutén toxikus fehérjének számít, és mivelhogy időbeli összefüggés van a szülő oltása, és a gyerekeik hasi panaszai között, melyek a szüleik beoltása előtt nem voltak, tudni ugyan nem tudja, csak felttételezi, hogy a tüskeprotein az oltatlan gyerekekre lehet, ilyen hatással van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés