Vitasorozat indult az Európa Unió jövőjéről

2021. november 18. 15:16
Az Alapjogokért Központ elemezte a résztvevők által megfogalmazott főbb véleményeket, javaslatokat, egyben értékelték az Európa jövőjéről szóló konferencia eddigi fél évének főbb tanulságait, tapasztalatait.

2021. május 9-én indult és jövő év április végéig tart az Európa Jövőjéről Szóló Konferencia. A vitasorozat keretében az európai polgárok kifejthetik véleményüket az Európai Unió jövőjéről, az Unió előtt álló kihívásokról, az uniós intézmények és a tagállamok jövőbeni szerepéről.

A Konferencia részét képezi az európai polgárok aktív részvételével zajló Európai Polgári Vitacsoportok megszervezése is. 

Az Alapjogokért Központ az elmúlt hetekben két nemzeti vitacsoportnak is a házigazdája volt. 2021. október 9-én „Európai uniós értékek és jogok: jogállamiság, demokrácia, biztonság és szubszidiaritás – a szuverenitás, a kereszténydemokrácia, valamint a tagállami-intézményi hatáskörök tükrében” témában, november 12-én pedig „A politikai akaratképzés kiszervezése a demokratikus intézményekből az NGO-k részére – Fókuszban: a gender-ideológia” címmel tartott vitacsoportot a Központ.

Az Alapjogokért Központ workshopján a Központ munkatársai beszámolnak a két nemzeti polgári vitacsoportról, ismertetik a résztvevők által megfogalmazott főbb véleményeket, javaslatokat, egyben értékelik az Európa jövőjéről szóló konferencia eddigi fél évének főbb tanulságait, tapasztalatait.

A teljes elemzést itt olvashatja el.

Nyitókép: Alapjogokért Központ Facebook-oldala

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés