Lukasenko, a liberális hős

2021. november 17. 17:37

Lánczi Tamás
Mozgástér blog
Kedves liberálisok: itt az ideje, hogy köszönetet mondjatok Lukasenkónak!

„Hogy miért? 

Kezdem az elején.

Amikor 2015-ben Erdogan elkezdte hajtani a migránsokat Magyarország déli határa felé, ti mind azt mondtátok: Willkommen! A különböző »jogvédő« NGO-itok ahol tudták, segítették, támogatták az illegális migrációt. A röszkei ostromnál kedvencetekké vált Ahmed H. bíróság előtti védelmét is a ti szervezeteitek (Amnesty International, MIGSZOL) és a ti jogászotok (Bárándy Péter) látták el. 

A nyugat-balkáni útvonalnál maradva: 2016 tavaszán a görög-macedón határ lezárásakor a feltorlódott több tízezer migránsnak szórólapokat osztogattatok, amelyekben arról okítottátok a bevándorlókat, hol vannak rések a macedón határzáron. A röpiratokban azt ígértétek nekik, hogy ha bejutnak Kelet-Európába, akkor nyert ügyük van, mert Németország onnan majd befogadja őket. »Kérjük, rejtsétek el ezt a brosúrát. A rendőrségnek vagy az újságíróknak nem szabad látniuk.« – írtátok. A határvédők hasonló tartalmú szórólapokat, térképeket találtak a magyar határnál elfogott migránsoknál is. 

Aztán amikor a balkáni útvonalról a Földközi-tengerre került a migrációs nyomás, ti ezt is üdvözöltétek. Még csak nem is lepleztétek, hogy támogatjátok a »migránstaxik« működését. 2018 novemberében három nyugat-európai NGO-tok, a német Sea-Watch, az olasz Mediterranea és a spanyol Proactive Open Arms közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy »humanitárius szövetséget« hoznak létre, hogy a »tengeren is megvédjék az emberi jogokat«. A három szervezet felhívást intézett az európai lakossághoz, hogy támogassák őket és így mutassák meg: lehetséges egy »szolidárisabb« Európa is. Amikor pedig Matteo Salvini megpróbálta lezárni Olaszország kikötőit a különböző nyugat-európai felségjelzésű migránstaxik előtt, ti peres eljárást indítottatok ellene.”

Nyitókép: Alexander Astafyev / Sputnik / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés