A Decathlon leállította a kajakok és kenuk árusítását a La Manche csatorna környékén

2021. november 17. 8:10
A migránsok átkelésre használták a hajókat.

A Decathlon sportnagykereskedés kedden leállította a kajakok és kenuk eladását calais-i és Grande-Synthé-i üzleteiben tekintettel arra, hogy az észak-franciaországi térségekből Nagy-Britanniába induló migránsok azokat a La Manche csatornán való átkeléshez használhatják. A Decathlon sajtószolgálata „a jelenlegi helyzetre” hivatkozva döntött arról, hogy ezekben a városokban kiveszi választékából a kajakokat, kenukat. Hangsúlyozta, hogy

ezek a járművek alkalmatlanok arra, hogy azokkal átkeljenek a La Manche csatornán.

Hozzátette, hogy az életét teszi kockára, aki ezt mégis megpróbálja.    

A cég ugyanakkor közölte, hogy az olyan, hajózás során biztonságot növelő árucikkeket, mint az életmentő mellényeket, evezőket és hővédelmi eszközöket továbbra is értékesíteni fogják calais-i és Grande-Synthé-i üzleteiben. A Decathlon szerint az a javaslat, hogy a kajakokat és kenukat vegyék ki a kínálatból, a helyi üzletektől érkezett. Péntek óta három migránsnak veszett nyoma, akik kajakokkal vágtak neki a veszélyes tengeri átkelésnek az Egyesült Királyságba. Nem sokkal korábban két sodródó kajakot találtak Calais partjai előtt és két embert mentettek ki a vízből.

Az idén több mint 23 ezer migráns szelte át csónakokon a forgalmas és ezért veszélyes tengeri útvonalat,

hogy eljusson az Egyesült Királyság területére, miközben tavaly mindössze 8404 átkelést regisztráltak. Csak a múlt csütörtökön rekord számú, 1185 migráns érte el a brit partokat.    

Gérald Darmanin francia belügyminiszter utasítására kedden felszámolták az egyik legnagyobb migránstábort az északkeleti Dunkerque Grande-Synthe nevű elővárosa közelében. Franciaország és Nagy-Britannia között feszült a helyzet, a többi között éppen a La Manche csatornát átszelő illegális migránsok miatt. Darmanin egyébként hétfőn egyeztett brit hivatali partnerével, Priti Patellel a migrációs kérdés kezeléséről.

(MTI)

Fotó: Glyn KIRK / AFP

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megelőztél. Hidd el, lesz helyette genderkajak, nehogy ne nézzék kellően progresszívnak!

A rettenetes kroászon, az elviselhetetlen bagett nyomós okok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés