Neki ne mondják meg – a járványokosakról

2021. november 17. 8:51

Veczán Zoltán
Mandiner
Ugye mindenki birka, csak ők a farkasok.

W egy kis vegyesboltot üzemeltet a szomszéd téren. Ott szoktunk kávét venni. A bolt ajtajára másodika körül kézzel írt, A4-es papír került ki: „szabadság miatt zárva november 5-ig”. Ötödikén újabb papír, ezúttal nyolcadikáig, nyolcadikán tizenegyedikéig, és így tovább.

W egy apró termetű, mindig mosolygós néni, Kelet-Ázsia egy kisebb országából házasodott ide, tökéletes magyarsággal kínálja portékáját, és valószínűleg az elmúlt harminc évben nem volt szabadságon. egy oka lehet annak, hogy bezárt: a covid.

Fizimiskája miatt valószínűleg már a legelső hullám miatt is megijedhetett – emlékszünk, amikor mindenféle boltokra kiírták: „Vietnamiak vagyunk!”, hogy elkerüljék a kínainak levés bűnét –, nyilván most sem verné nagydobra, mi a helyzet.

Viszont korrekt: bezárt és otthon maradt.

X harmincas férfi, elkapta a kórt. Egy közepes nátha tüneteivel küzd (két oltás után). Felesége, akivel értelemszerűen egy levegőt szívnak, nyugodtan mehetne dolgozni, hiszen ő is oltott (nem megy, nem viszi be a munkahelyére, kivár), méghozzá az orvosuk tájékoztatása szerint. Sziauram, kontaktkutatás érdekes lehet?

Ellentétben Y-nal, a 70 körüli férfivel, aki Budapest közelében üzemeltet egy W-nél jóval nagyobb boltot: pozitív a gyorstesztje, de nem várja meg a rendest. Dolgozni kell, hajtani kell, menni kell előre, és neki ne mondják meg. Teheti, két oltással, aligtünetekkel (de persze „bassza meg az oltás, hát miért kapta el akkor”; az, hogy amúgy valószínűleg egy intenzív ágyat nyomna az alapbetegségeire való tekintettel, már nem téma).

Vagy ott van a 20 éves (oltatlan) Z, aki a konditeremről nem bír lemondani, igazolt hivatalos pozitív teszt birtokában sem, mert olyan nincs, hogy ő ne gyúrjon teremben, neki ne mondják meg. Ezek csak az egy-két lépésből általam ismert emberek, de szerencsére vannak itt hírességek is: tavaly éppen egy H.Z. monogramú ismert divattervező sem bírt lemondani az önmegvalósításról, szintén pozitív teszttel, sőt büszkén hirdette Facebook-profilján, hogy

ő bizony kiment levegőzni a Ligetbe,

merthogy úgy érezte, megfullad otthon, és különben is, neki ne mondják meg.

A legszebb mindebben az, hogy egy nagyobb összeget tennék rá, hogy utóbbiak lesznek azok, akik szerint persze a kormány csessze meg a karantént, aztán meg majd a lezárásokat, ha csodák csodája, bevezetik azokat, mert, ki tudja miért, még jobban terjedni fog a járvány. Közülük kerülnek ki azok is, akik harsányan kiabálják majd, hogy ugye, hogy nem működik az oltás, hiszen itt a negyedik hullám, lám-lám, terjed a „bohócnátha”.

Hogy ők tudták, megmondták, az egész csak arra van, hogy a szabadságjogaikat csorbítsák. Hogy ez egy világösszeesküvés, minden, ügyesen kiválogatott, kontextusból kiragadott információmorzsa egy „naugye” arra vonatkozólag,

hogy mindenki birka, csak ők a farkasok.

Valójában ők azok a vásott kölkök, akik nem, hogy az építésénél nem segítenek (nem egy polgári magatartás, de végtére is egyéni szabadságjog), hanem játékból még szét is furkálják a gátat, s amikor áttör az árvíz, akkor a gátőrt hibáztatják.

Részben egyébként talán igazuk is van: a gátőr dolga lett volna a régi gátőrökre jellemző finom pedagógiai eszközökkel értésükre adni, hogy a gát nem játék.

Fotó: RG

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A delta variáns lappangási ideje 3 nap. Gyakorlatilag nem tudsz kontakt kutatást végezni.

Ennél azért bonyolultabb a dolog. Attól, hogy egy oltottnak a nyálkahártyáján ott van a virus, tehát pozitiv tesztet produkál, még valószínűbb, hogy nem fertőz. Kb. Az oltottak 10%- a fertőz. Ezért oltunk. Az oltatlan esetében pedig az a valószínű, hogy fertőz, vagy fertőzni fog.
A felelősség teljes viselkedés az oltás felvétele. Vagyis az oltatlanokat kellene karantén alá vonni, mert ön- és közveszélyesek.

” egy oka lehet annak, hogy bezárt: a covid. ”
Aha. Miért is?
Ekkora marhaságot írni mindjárt az első bekezdésben - bocs, nem olvastam tovább. Ez is csak egy propaganda cikk.

De drága figyelőkém, honnan a túróból lehet tudni, hogy nem valami más miatt van zárva a néni?

Hozzáférhetőek az adatok? Na nem mondd! És hol?

Az tényleg állati jó, ha egy osztály karanténba kerül, mert valakinek a (köztudottan megbízhatatla, sok fals pozizív eredményt mutató) PCR tesztje pozitív lesz.
:DDD
Mondjuk, ha tanár vagy, tényleg megnyugtatÓ otthonról sokkal kényelmesebb tanítani.
Csak mert én is tanár vagyok, szóval tudom.

Vegyél már vissza, jó?

Egy beoltatlan budapesti család minden tagja intenzív osztályra került, az apa belehalt a koronavírus-fertőzésbe

A lap úgy tudja, hogy a szülőknek és a gyerekeknek hamis volt a védettségi igazolványuk.

A lap szerint az apa belehalt a vírus okozta betegség szövődményeibe és az anya állapota is nagyon súlyos. Két kisiskolás gyereküket szintén intenzív osztályon ápolják, gépi lélegeztetésre szorulnak egy fővárosi kórházban.

a kórház dolgozói gyanúsnak találták a család védettségi okmányait, ezért értesítették a hatóságokat. A cikkben az olvasható, hogy a rendőrség vizsgálja az igazolványokat.

https://hvg.hu/itthon/20211116..

Miért? Mert érdekel. Mert jogom van az információhoz. Demokráciában élünk, információszabadság van, nem?
Az érdekel(ne) - és nem csak engem, mindenkit igazából -, hogy milyen az oltottak aránya a nem oltottakhoz viszonyítva a fertőzöttek/betegek/kórházban kezeltek/intenzív ellátásban lévők/halottak között.
Hivatalos adatokat akarok.
És, ja igen, az is érdekel(ne), hogy mindeddig erről miért nem tettek közzé hivatalos adatokat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés