A spanyol jobboldali Vox vezetőjével tárgyalt Orbán Viktor

2021. november 17. 18:53
A miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Santiago Abascalt, a spanyol jobboldali Vox elnökét.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szerda este a Karmelita kolostorban fogadta Santiago Abascalt, a Vox elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tárgyaláson – melyen részt vett Novák Katalin miniszter, illetve Győri Enikő és Jorge Buxadé EP-képviselő is – szó esett

az Európa jövőjére vonatkozó közös elképzelésekről; a határok, a nemzeti szuverenitás és a családok védelméről, illetve az európai jobboldal együttes fellépéséről a globalista baloldallal szemben.

Az egyeztetésen a pártelnökök áttekintették az európai konzervatív pártok összefogása érdekében szükséges soron következő lépéseket – mondta el Havasi Bertalan. 

A Vox az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) frakció tagja az Európai Parlamentben, a Fidesszel szoros kapcsolatot ápol. A szerdai megbeszélésen elhangzott:

a Vox képviselői mindig kiállnak Magyarország mellett Brüsszelben; felemelték a hangjukat akkor is, amikor Budapesten vizsgálódott az Európai Parlament úgynevezett LIBE-bizottsága.

A sajtófőnök emlékeztetett: legutóbb november 3-án videokonferencia keretében tárgyalt Orbán Viktor egy új európai politikai szövetség létrehozásáról Matteo Salvinivel, az olasz Liga elnökével és Mateusz Morawieckivel, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) alelnökével, Lengyelország miniszterelnökével.December 3-án és 4-én pedig a PiS meghívására a Fidesz elnöke Varsóba látogat, ahová a lengyel kormányzó párt a júliusi közös deklarációt aláíró jobboldali pártok képviselőit hívta meg Európa minden részéből.

(MTI)

Borítókép:MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nehéz ezeket a pártokat egy szövetségbe terelni, de ha sikerül, akkor annak súlya lesz. Akkor mehet a néppárt a fenébe.

Létezik hagyomány. Nekünk legalábbis igen, mi nem forgatjuk ki a sarkából a földet.

Te meg nyugodtan kukacoskodj, ha kedved leled benne!

Ez papízsepiért kiált...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés