Afrikai bíboros buzdítja a Nyugatot a keresztény újjászületésre

2021. november 16. 17:47

Bánó Attila
Magyar Nemzet
Naponta jönnek riasztó hírek a lengyel−belarusz határon zajló eseményekről.

„A mai brüsszeli vezetést nem érdekli a keresztény újjászületés, az általa szorgalmazott migránspolitika egészen más célokat tűz maga elé. Miközben úgy tesz, mintha fékezni akarná az illegális migrációt, bírálja azokat az országokat, amelyek kerítéssel is gátat akarnak vetni a folyamatnak. Vajon miként segíti a Nyugat a legrosszabb helyzetben lévő afrikai országokat? Sarah bíboros könyvében erre is megtaláljuk a választ: »Arra a kontinensre vonatkozóan, ahonnan származom, erélyesen le akarom leplezni azt a törekvést, hogy politikai és pénzügyi érvekkel hamis értékeket erőltessenek a társadalmakra. Bizonyos afrikai országokban magukat a genderideológiának szentelő minisztériumokat hoznak létre gazdasági segítségért cserébe. […] Nagy sajnálattal állapítjuk meg, hogy az úgynevezett »egészséges szaporodás« már világméretű politikai normává lett. Ez a norma magában foglalja azt, amit a Nyugat a legerkölcstelenebb módon felajánl a világ más részeinek a fenntartható fejlődés érdekében. […] A genderideológia lett az együttműködés és a fejlődés perverz feltétele.«

Tudjuk, ez a tendencia Ferenc pápának sem tetszik, aki határozottan kiáll a hagyományos családmodell megőrzése mellett − nagyon helyesen. Nem tanácsolhatjuk a szentatyának, mit tegyen, de nem ártana, ha hatékony üzeneteket küldene azon nyugati országoknak, amelyeknek vezetői az afrikai országoknak nyújtott gazdasági támogatást a genderideológia elfogadásához kötik. És persze azon országoknak is, amelyekben embereket üldöznek a vallásuk és a világnézetük miatt.

Nyilvánvaló, hogy az illegális migránsok mértéktelen, korlátlan befogadása miatt az érintett országokban egyre nehezebb megőrizni a társadalmi békét. Legalább ennyire fontos tisztában lenni azzal, hogy az illegális migráció a kereszténységet elutasító tömegek beözönlésével is jár, ami tovább rontja a keresztény gyökereit, értékeit rohamosan elveszítő Európa önvédelmi képességét, túlélési esélyeit.

Európa polgárai ma már nem nézhetik ölbe tett kézzel a sorsukat érintő kártékony folyamatot. Fel kell ébredniük, mert kontinensünkön nem lehet helye olyan politikai vezetésnek, amely semmibe veszi a veszélyt, sőt még sietteti is Európa furcsa halálát.”

Fotó: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés