Matteo Salvini Lengyelországba látogat

2021. november 11. 20:25
Rendkívül veszélyesnek ítélte meg a Fehéroroszág és néhány uniós tagállam határán kialakult migrációs válságot Matteo Salvini, aki csütörtökön bejelentette, hogy Lengyelországba látogat.

A jobboldali Liga vezetője újságíróknak úgy nyilatkozott: Európában a terület- és határellenőrzés, valamint az illegális bevándorlás miatti veszély kiemelt figyelmet igényel, mivel Európa határain „valami veszélyes zajlik, rendkívül veszélyes”.

Bejelentette, hogy december 3-án és 4-én Lengyelországba látogat Jaroslaw Kaczynski, a Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke meghívására.    

Matteo Salvini a dél-olaszországi Calabria tartományban volt csütörtökön, amely Lampedusa szigetével és Szicíliával együtt a Földközi-tengeri migráció dél-európai kapujának számít. A volt belügyminiszter kifejtette, hogy utódja, Luciana Lamorgese „az olaszok tüntetéseinek betiltása helyett jobban tenné, ha a bevándorlók kikötését tiltaná meg”. Hozzátette, hogy Olaszországba az év eleje óta több mint 57 ezren érkeztek, a tavalyi év ugyanezen időszakában mért valamivel kevesebb mint 40 ezer bevándorlóhoz képest, miközben 2019-ben január 1. és november 11. között kevesebb mint tízezren érkeztek.

(MTI)

MTI/AP/Fehérorosz állami határbizottság, GPK.GOV.BY

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés