Indiában „választási parfümöt” dobott piacra egy ellenzéki párt

2021. november 10. 17:11
„A testvériség, a szerelem és a szocializmus illatát” hordozza az illatszer.

„A testvériség, a szerelem és a szocializmus illatát hordozó” parfümöt dobott piacra Indiában egy baloldali ellenzéki párt – derült ki a politikai tömörülés szerdai sajtótájékoztatójából, amelyen az újságírók is kaptak a termékből.

Az Uttar Prades államban működő Szamadzsvadi Párt vezetői úgy vélik: a huszonkét esszenciából álló illat  – utalva az államban 2022-ben tartandó parlamenti választásra – véget vet az országban uralkodó gyűlölködésnek. A párt csakis Uttar Prades államban működik, szociáldemokratának és a demokratikus szocializmus hívének vallja magát.    

Ha ezt használják, a levegőben lévő harag és gyűlölet elpárolog

– jelentette ki a párt egyik helyi képviselője, Pusprádzs Dzsain, hozzátéve, hogy a 2024-es általános választásokra újabb, akkor huszonnégy esszenciából álló parfümöt terveznek forgalomba hozni. A most bemutatott parfüm üvegcséje egyébként a párt színeiben, vörösben és zöldben pompázik, valamint kerékpár – a párt logója – is látható rajta.    

A párt vezetője, Ahilles Jadav, Uttar Prades állam korábbi főminisztere 2016-ban már piacra dobott parfümöt, amely – az állam négy nagyvárosa miatt – négy esszenciából állt. Az Uttar Prades-i választások egyébként régóta India általános választásai főpróbájának számítanak: az észak-indiai állam eddig már nyolc miniszterelnököt adott Indiának, a főminisztere pedig 2017 óta az országot kormányzó hindu nacionalista Bharatíja Dzsanata Párthoz (BJP) tartozó Jogi Aditjanat, akit egyébként sokan Narendra Modi, jelenlegi kormányfő lehetséges utódjának tartanak. A körülbelül 230 milliós Uttar Prades India legnépesebb állama.

(MTI)

Fotó: AFP

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés