Illegális migráció

Magyar rendőrök indulnak Szlovéniába, Észak-Macedóniába és Szerbiába védeni Európa határait

2021. november 9. 22:50
Rendőreink járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzéséért és felderítéséért, közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. 

Újabb magyar rendőrök indulnak Szlovéniába, Észak-Macedóniába és Szerbiába, hogy segítsék Európa határainak védelmét. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu-n olvasható közleményében azt írta:

„a magyar rendőrség elkötelezett a mellett, hogy megakadályozza az illegális migránsok bejutását Magyarország és az Európai Unió területére,

ezért felajánlotta támogatását a nyugat-balkáni országoknak.” 

A Szerbiába induló 55., az Észak-Macedóniába induló 67. és a Szlovéniába induló 6. magyar rendőrkontingens tagjait kedden búcsúztatta a Készenléti Rendőrség központi objektumában Balázs László, az ORFK határrendészeti főosztályának vezetője. 

A 30 tagú észak-macedón, a 10 tagú szerb és a 3 tagú szlovén kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják. 

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzéséért és felderítéséért, közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem az országok belsejében található utakon is. A kontingensek terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel, hőkamerákkal támogatják a határok védelmét.

(MTI)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés