Elon Musk hatmilliárd dollárt adományoz az éhezők megsegítésére

2021. november 2. 13:27
Elon Musk amerikai multimilliárdos felszólította az ENSZ egyik vezető tisztségviselőjét, hogy valljon színt, igazak-e a híresztelések, melyek szerint élelmiszersegély fejében szexre kényszerítenek gyermekeket ENSZ-alkalmazottak fejlődő országokban.

Musk egyúttal bejelentette, hogy kész hatmilliárd dollárral támogatni az éhínség elleni harcot, ha az ENSZ pontosan elszámol az összeg felhasználásával és hasznosulásával. Musk felajánlását David Beasley-nek címezte, aki az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) igazgatója, és aki pár napja az amerikai CNN hírtelevíziónak adott interjúban adományozásra szólította fel a világ leggazdagabb embereit.    

Musk vagyonát jelenleg több mint 315 milliárd dollárra becsülik.        

Beasley a Twitteren válaszolt Musknak. Mint írta, hatmilliárd dollár nem oldja meg az éhínség problémáját, de elejét veszi a geopolitikai instabilitásnak, a tömeges migrációnak és megment 42 millió embert az éhhaláltól. Hozzátette, hogy kész találkozni Muskkal, a Tesla és a SpaceX cégek tulajdonosával. Musk egyébként a gyerekekkel szembeni szexuális visszaélés témájához egy 2015-ben megjelent jelentést csatolt, amelynek állításai szerint a Közép-afrikai Köztársaságban történtek élelemért cserében szexuális zaklatások – adta hírül a Breibart című amerikai lap internetes kiadása.

(MTI)

Fotó: Frederic J. BROWN / AFP

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés