Szlovákiáért aggódik a baloldali Pravda

2021. október 29. 14:40
A lap szerint a magyar kormány szlovák ingatlanokra vágyik.

A baloldali Pravda cikke szerint a magyar kormány szlovák ingatlanokra vágyik. Ezért hozta létre a Középeurópai Épített Örökség Megőrző Alapítványt és nagyjából 44 millió euró értékben vagyont, aktívumokat és két állami vállalat részvényeit ruházta rá.

Orbán Viktor kormánya ugyanakkor arra készül, ami más országoknak a saját területén tilos – aggódik a lap, megjegyezve: az alapítvány a törvény értelmében jött létre, annak a döntéseire egyértelmű hatással van az állam. Az alapítvány igazgatási tanácsának tagjai ugyanis a külügyminisztérium magasrangú képviselői.

A Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány működése nyilvánvalóan károsítaná Magyarország és Szlovákia szomszédi kapcsolatait – fogalmaz a cikk, megemlítve ugyancsak, Magyarország lépései tulajdonképpen a szlovák kulturális örökség felvásárlásához vezetnek.

Nagy vihart kavart Szlovákiában a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány tevékenysége: a kassai Szent Erzsébet-dóm mellett fekvő műemlék épület, a pozsonyi Nyerges utcában és a Védcölöp utcában lévő ingatlanok, a trencséntyeplici Vlára fürdőház, valamint az ipolysági Árpád-kori alapokkal rendelkező egykori premontrei kolostor megvásárlása.

Ivan Korčok külügyminiszter magyarázatot kért a magyar kormánytól, de nehezményezte a Termőföld Magántőkealap létrehozásának tervét is, ettől azonban elállt a budapesti kabinet.

Címlapkép: MTI – Szijjártó Péter és  Ivan Korčok

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mivel ott minden ingatlan magyar ingatlan, csak a multikulti ellenségei nem törődtek a telekkönyvvel.

Nem értem, hogy kölcsönösség alapoön miért nem vásárolják vissza a nagy morva birodalom Mai Magyarország területén maradt ingatlanjait, amelyekhez a szlovákok kötődnek?
Szerintem nyugodtan vegyék meg ők azokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés