A nemzetközi erőkkel kell megküzdeni tavasszal

2021. október 29. 8:03
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu
A miniszterelnök által említett hálózat olajozottan működik, él és virul.

„A baloldal politikusai azon versenyeznek, hogy melyikük lehet majd Soros György vagy Brüsszel helytartója Magyarországon – erről is szólt október 23-i beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök arra figyelmeztetett, hogy senkit ne tévesszen meg a hazai baloldal látványos szerencsétlenkedése, hiszen egy komoly nemzetközi hátország van mögöttük, amely rendelkezik pénzzel, médiával és hálózattal. Az elmúlt hetek közép-európai történései pedig bizonyosságot is adnak a kormányfő szavainak és megmutatják, hogy az általa említett hálózat olajozottan működik, él és virul.

Az ezt bizonyító nyilvános események sora Ausztriában kezdődött. Sebastian Kurz már régóta szálka ennek a magyar miniszterelnök által is említett nemzetközi hátországnak a szemében, a fiatal, ambiciózus és trendi politikus ugyanis patrióta módon gondolkodik, és egy, a nyugatinál markánsabb jobboldali politikát képvisel – mondjuk ez nem túl nehéz.

Amikor koalícióra lépett a migrációellenes és eurokritikus Szabadságpárttal (FPÖ), Kurz még csak figyelmeztetést kapott a nemzetközi köröktől. Akkor az FPÖ elnökét »vadászták le« közvetlenül mellőle, jelezve, hogy ha hatalomban akar maradni, nem érdemes túlzottan eltérni a nyugatról meghatározott fősodortól. Úgy tűnt, Kurz megtanulta a leckét, hiszen az előre hozott választásokat magabiztosan megnyerve ezúttal már a Zöldekkel kötött koalíciót. Kormányfőként azonban kitartott szilárd patrióta értékrendje mellett, és még a V4-eknek is tett néhány gesztust.”

Nyitókép: MTI/CEU/Végel Dániel

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés