Nem a Fidesz szavazói, hanem a Fidesz rendszere ellen kell küzdenünk

2021. október 28. 10:42

Jámbor András
Facebook
Minél többet nézem a képet, annál inkább egy lelkes idős hölgyet látok.

„Nem a Fidesz szavazói, hanem a Fidesz rendszere ellen kell küzdenünk.

Szombat óta sokszor jön fel a lenti kép a közösségi médiában. Nyilván nem akarok álszent lenni, én is jót nevettem rajta (ahogy fordított esetben a fideszesek is röhögnének). És ilyen az emberi természet, főleg ilyen a közösségi médiában, amely direkt erre játszik, az érzelmek felerősítése, az egy pillanatos élményre, a nem gondolkodásra, hanem továbbpörgetésre.

De szerintem fontos, hogy mi egy kicsit ennél többet gondolkodjunk. Néztem a néni fotója alatt a kommenteket, és a néni, a róla készült kép által szimbolizált helyzet borzasztó kommenteket hoz ki. Ez is természete a közösségi médiának, vámpírként szívja ki belőlünk a dühöt, az érzelmeket, hogy aztán emiatt minél több időt töltsünk az oldalon, ami még több reklámot és pénzt jelent nekik.

Bevallom, minél többet nézem a képet, annál inkább egy lelkes idős hölgyet látok. Akivel nem értek egyet ugyan, meg elrontott egy feliratot, de hát ennyi. És nem is kell ebbe többet belelátni.

Nekünk ugyanis nem ezzel a nénivel van bajunk és nem is azzal, ha valaki nem tud angolul, vagy nem tud helyesen írni. Az, hogy valaki nem tud angolul és helyesen írni, például semmit sem mond el arról, hogy hogyan bánik a családjával, segít-e a szegényebbeknek, szolidáris-e, barátságos-e, tehát, hogy összességében jó ember-e.

Nekünk azzal a rendszerrel van bajunk, amely kiirtja az emberekből a szolidaritást, amely dolgozót és szegényt, embert és embert, nyugdíjast és fiatalt egymás ellen fordít, amely hazaárulózza azokat, akik nem értenek egyet vele.

Nekünk feladatunk az, hogy ezzel a nénivel és még sok százezer Fidesz szavazóval megértessük, milyen ez a rendszer, hogy tünteti el a közös adóforintjainkat, amelyből aztán nem lesz jobb oktatás, egészségügy, béremelés. Hogy megértessük, ez a rendszer lehallgatja az ellenfeleit, megaláz és eltipor embereket és félelemből épít hatalmat, miközben az országot kiszolgáltatja az orosz, kinai, német érdekenekek.

Ez a kép inkább azt jelöli ki, hogy mi a feladatunk. Nem ezt a nénit gyülölni, hanem a rendszert lebontani. Nem kiröhögni ezt a nénit, hanem megpróbálni meggyőzni. Ez a feladatunk a következő fél évben.

Jámbor András,

a hatpárti ellenzék közös jelöltje Józsefvárosban és Ferencvárosban, a 6-os választókerületben”

Fotó: Jámbor András, Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te a helyesírási hibáid ellen küzdjél, jobban jársz!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés