Manfred Weber uniós pénzt követel a határkerítésekre

2021. október 28. 7:13
Uniós pénzt követel a Belarusz határon épülő határkerítésre Manfred Weber. A néppárti frakcióvezető ezzel nem csak a szintén néppárti Ursula von der Leyennek mond ellent, hanem a saját korábbi nyilatkozatainak is – írta meg az Euronews.

„Nem értjük, miért nem finanszírozhat kerítést az EU a Belarusz határon. Hibrid háború van és nem szabad naivnak lennünk. Litvánia, Lettország és Lengyelország megérdemli a teljes támogatásunkat, beleérte a határkerítéshez nyújtott támogatást is!” – írta szerda délutáni Twitter-posztjában Manfred Weber.

 

„Ahogy Önök is tudják, vannak forrásaink a határok kezelésére. Ebből a személyzetet, a felszereléseket és az infrastruktúrát is lehet finanszírozni. Volt vita az úgynevezett fizikai infrastruktúráról, ahol nagyon világosan elmondtam, hogy van egy régi határvonal a Bizottság és az Európai Parlament számára arról, hogy nem finanszírozunk szögesdrótot és falakat” – mondta Ursula von der Leyen korábban annak kapcsán, hogy a Bizottság nem fogja támogatni határzárak létrehozását. 

Manfred Weber 2017-ben még maga is szót emelt a határkerítés építése ellen egy Donald Trump amerikai elnöknek címzett Twitter-üzenetében. „Mi nem építünk falakat, mi hidakat akarunk építeni. Európának készen kell állnia a szoros partnerségre Mexikóval” – írta a néppárti politikus négy évvel ezelőtt az amerikai-mexikói határon épült falra utalva.

Manfred Weber  még ugyanebben az évben támogatta Magyarország igényét, hogy uniós pénzt használjon fel a déli határkerítés építésére és üzemeltetésére.

„Magyarország az uniós külső határát ellenőrzi mások érdekében is. Ezért az Európai Bizottság nem hagyhatja figyelmen kívül Magyarország kérését” – mondta ekkor Weber.

Fotó: ARMIN WEIGEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ld még: a pohos pálfordulásait 1990-2021.

Az EU puccsot akar a lengyeleknél. Ez a szar a Tusknak alájátszik.

A vh-kat nem kezdték, de azokat követő rendezést elkövetők örökösei.

Ezzel most a lengyel kormánynak akar alávágni a majomweber, majd Donald Tzskon keresztül megvédik Lengyelországot, Kaczinskiék ellenében.
Ez a ziontaktika.
"az EU a Belarusz határon. Hibrid háború van" "Litvánia, Lettország és Lengyelország megérdemli a teljes támogatásunkat,"
Aha, a belorusz-féle migránsokat nem szarosgyörgy civiljei ellenőrzik, tehát őket meg kell állítani.
Bezzeg, ha Jóakaratú György NGO-i fogadnák őket a határon, az mindjárt nem lenne hibrid háború, hanem kötelező kvóta minden országnak.

A Néppárt szétverője. Nyomorék sunyi faszkalap Weber.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés