A harangozó magányossága

2021. október 27. 8:57

Pilhál György
Magyar Nemzet
Ujhelyi István most azért kongat harangot, mert Orbán Viktor fogadni merészelte Marine Le Pent.

„Már megint harangot kongat Ujhelyi István, a magyar szocialisták Brüsszelbe delegált őrlángja. Ez a rigolyája szegénynek. Most amiatt szaladt föl a toronyba, mert a magyar miniszterelnök fogadta – fogadni merészelte! – Marine Le Pent. Mint megtudtuk, ezt rosszul tette. »Az, hogy a Fidesz pártelnöke kikkel barátkozik, saját ízlése és saját döntése. Az azonban, hogy Magyarország miniszterelnöke milyen vállalhatatlan politikai vezetőkkel 'smúzol', viszont már nemzetstratégiai kérdés« – tájékoztatta a nemzetet a közösségi oldalán a piros fejű ceremóniamester. (A francia politikus asszony ugyanis állítólag Európa esküdt ellensége, akinek egyértelmű célja az unió szétrombolása.) Hősünk mindjárt le is vonta a konklúziót: »Ezért (is) kell elzavarni a megzavarodott vezetőt (mármint Orbán Viktort – a szerző) a karmelitából jövő tavasszal.«

Jelek szerint Ujhelyi harangozó még nem értesült arról, hogy a hazánkba látogató Marine Le Pen egy, a hazájában bejegyzett párt demokratikusan megválasztott elnöke, akire a választásokon sok millió francia szokott szavazni. (Nagyságrendekkel több, mint az ottani szocialistákra.) Hogy Ujhelyinek a túlzásba vitt harangozás miatt nem jutott ideje kellőképp tájékozódni vagy csak leállt a Cavinton-kúrával, nem tudni. Mindenesetre nem először mutatkoznak rajta az emlékezetkiesés tünetei.

Egy kommentelő ezt írja: »Nektek csak az tetszene, Pisti, ha Orbán Verhofstadt elvtársat meg a többi gerincbajnokot fogadná, és szivárványos ingben a migránskvótáról tárgyalna.« Egy másik az iránt érdeklődik: eldöntötték-e már az MSZP-ben, hogy ki fogja lekapcsolni a villanyt?”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kérdezd meg erről a franciákat is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés