A MOB elnöke szerint több érmet is szerezhetünk a téli olimpián

2021. október 27. 9:34
Száz nap múlva rajtol a pekingi téli játékok.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke bízik abban, hogy a pontosan száz nap múlva rajtoló pekingi téli játékokon egynél több érmet nyernek a rövidpályás gyorskorcsolyázók. Szerinte az a realitás, hogy a magyar csapat 16-22 fős lesz. A MOB első embere az M1 aktuális csatornának azt mondta, az ötkarikás előkészületek időarányosan jól állnak, lesz olimpia Kínában, amelyen ott lesz a magyar csapat. „Nagy élmény, hogy pont csapatszámban nyertünk, amelyben a legjobban átadható az a fajta örömérzet, ami az egyéni sportágakban nem annyira” – utalt a férfiváltó 2018-as phjongcshangi sikerére a sportvezető: „Rövidpályás gyorskorcsolyában ugyanakkor vannak egyéni számok is, drukkolunk, hogy lesz érem, a szívünk mélyén pedig abban is bízunk, hogy nem is egyet, hanem akár kettőt is össze tudunk szedni.”    

Nem lesz sportolóbarát olimpia

A sportággal kapcsolatban hozzátette,

bízik abban, hogy ezekben az években „megteremtődik” itthon a korcsolyázás hagyománya,

ennek révén pedig hosszú távon is ott lehetnek majd a magyarok a téli olimpia éremszerzői között. Kulcsár kiemelte: bár bíztak abban, hogy a nyári tokiói játékokhoz képest valamivel sportolóbarátabb lesz a téli olimpia, erről szó sincs. „Úgy érezzük, a kínai szervezőbizottság minden lehetőséget kihasznál arra, hogy zártan, a lehető legmerevebb struktúrában szervezze meg a játékokat, ami nemcsak a MOB-nak, hanem minden csapatnak fejfájást okoz” – fogalmazott a szervezet első embere.

A MOB elnöke szerint ugyanakkor az olimpia várható hangulata – ahogyan a tokiói zárt kapus rendezés sem tette – nem fogja befolyásolni a magyar csapat eredményességét, a körülmények ugyanis mindenkinek egyformák lesznek, így azokat tudomásul veszik, nem búslakodnak miatta. „Reálisan 16-22 fős magyar csapattal számolhatunk. Ez akkor ugorhat meg, ha a női jégkorong-válogatott kivívja a szereplés jogát, de inkább az egyéni sportágakban van esélyünk a kijutásra. A létszámot az alpesi számok képviselőinek kvalifikációja, illetve a curlingezők esetleges kijutása befolyásolhatja még” – elemezte a magyarok lehetőségeit Kulcsár. A pekingi ötkarikás játékok 2022. február 4-én kezdődik és 20-ig tart majd.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Közben biológiai fegyverrel zajlik Kína háborúja a világ ellen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában