Tizennyolcezerszer kereste telefonon volt barátnőjét a budapesti férfi

2021. október 27. 11:52
Letöltendőt kértek a vádlottra.

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség egy 46 éves férfira, aki a volt barátnőjét zaklatta, és csaknem 18 ezerszer hívta fel őt, illetve üzent neki telefonon – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel. Azt írták, hogy a férfi a távoltartást elrendelő bírósági határozat, majd a távoltartási szabályok megszegése miatt kiszabott rendbírság ellenére sem hagyott fel volt barátnője zaklatásával, ezért

idén májusban a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A vádlott 2016-tól 2020-ig élt párkapcsolatban a sértettel, de a szakítást nem volt hajlandó elfogadni, és naponta – főként telefonhívásokkal, de üzenetekkel is – próbált kapcsolatba lépni vele, valamint többször megjelent a lakásánál is azért, hogy béküljön ki vele.    

A vádlott ismerte a sértett közösségi oldalon lévő profiljához, valamint az e-mailfiókjához tartozó jelszavakat, és többször kutakodott volt barátnője üzeneteiben, leveleiben, közösségi oldalán üzeneteket és ismerősöket törölt. A férfi 2020 májusa és 2021 januárja között mintegy 14 ezer alkalommal kezdeményezett hívást vagy küldött üzenetet a sértettnek. A folyamatos zaklatás, a sértett mindennapi életvitelének súlyos megzavarása miatt a Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottal szemben idén januárban távoltartást rendelt el, de a férfi ezt megszegte és folytatta a zaklatást. A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség indítványára 2021 májusában a nyomozási bíró elrendelte a férfi letartóztatását. Az ügyészség zaklatás, valamint információs rendszer megsértése miatt nyújtott be vádiratot, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva a férfire.

(MTI)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondjuk tényleg érdekes, hogy a hölgy nem kért és kapott technikai segítséget (jelszóváltoztatás, letiltás, ilyesmik). Áldozathibáztatás ezt szóvá tenni? Jó, tudom, igen, de az ember fejében csak megfordul, hogy engem így nem lehetne szívatni (másképp meg igen).

Ez így van. A fickó nyilvánvalóan pszichopata.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés