A Kutyának sem kell

Befutó, listás helyeket ajánlott Márki-Zay a kutyapártnak, hogy ne induljanak jövőre önállóan választáson

2021. október 27. 16:31
Alig telt el másfél hét az előválasztás óta, miközben a „leváltott” Gyurcsány Ferenccel egyeztet, a Kutyapárttal is alkudozna Márki-Zay.

A Kutyapárt elnöke elmondta HitRádióban, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje arra tett volna neki ígéretet cserébe, hogy igyekszik elintézni a szövetséges pártoknál, hogy egy befutó listás helyet adjanak a Kutyapártnak – írja az Atv. Hozzátették:

a párt képviselője így a még csak virtuális, Márki-Zayt támogató hetedik ellenzéki frakcióba ülhetett volna be.

Kovács Gergely szerint nem véletlenül nem közösködtek az ellenzéki pártokkal eddig sem, így nemet mondott Márki-Zay kérésére, írják.

Pedig Márki-Zay júniusban még a „füstös szobák” paktumai ellen volt

A kutyapárt ugyan elutasította az együttműködést Márki-Zayval, a hódmezővásárhelyi polgármester korábbi manővere után Gyurcsány Ferenc közölte a nyilvánossággal, hogy leült tárgyalni Márki-Zay Péterrel. A két politikus közötti találkozóra azután került sor, hogy az ellenzéki előválasztás győztese egyik előválasztásos beszédében még ellenzékváltásról beszélt.

Ennek ellenére

alig telt el másfél hét az előválasztás óta, miközben a „leváltott” Gyurcsány Ferenccel egyeztet, a Kutyapárttal is alkudozna Márki-Zay.

Mindezt annak ellenére teszi, hogy június 7-én a Népszavának még azt mondta, szerinte „a pártok továbbra is próbálnak kisiklani az előválasztás alól egy csomó helyen és a nyílt demokratikus küzdelem helyett füstös szobákban előre lezsírozni az eredményt.”

„Erre most mit csinál? Füstös szobában zsírozzák le Gyurcsánnyal a paktum részleteit” kommentálta a Gyurcsány-Márki-Zay-találkozóról szóló hírt közösségi oldalán Deák Dániel politikai elemző.

A Kutyapárt elnökének fent említett nyilatkozát az alábbi videóban tekintheti meg:

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Nyitókép forrása: Atv-videó

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A nagybetűs demokraták.

Annyira kiszámítható volt, hogy ez lesz a következő. Most a Kutyapártra lesz zúdítva az a gyűlölet, ami 2012-14-ben a Schiffer-féle LMP-re.

Ez nem megvesztegetési kísérlet? Korrupció a javából. Remélem, a közélet tisztaságáért oly bőszen aggódó Soros-szervezetek, és fizetett ügynökeik az EP-ben már sürgetik a kivizsgálását, és az elmarasztaló ítélet is készen áll.

A párt nem indítása pozícióért cserébe? Bizony korrupció a javából!

1. Nem kell közpénz.
2. Képviselői javadalmazás. Nem közpénz?

Ez az igazi globalista demokrácia!

Hát persze! MZP kutyául érzi magát...Ráadásul a Kutya Párt humora nélkül...Azaz, veszett kutyául! Avagy, Gyurcsánnyal egy sülyedő csónakban evezve...

Aha.

Akkor most képzeljük el, hogy Toroczkai László elmondaná, hogy Orbán Viktor felhívta telefonon azzal, hogy ne induljon el a Mi Hazánk a választáson - cserébe a pátelnök kap egy helyet a Fidesz listáján.

BIZONYÁRA NEM ŐRJÖNGENE KORRUMPÁLÁST A PROGRESSZÍVHALADÓ-OBJEKTÍVFÜGGETLEN MÉDIA. BIZONYÁRA NEM.

Bizony, fontos tényeket írsz.

Most az zajlik, hogy a Moslékra szavazni nem halandó embereket tereljék a Kutyapárthoz, és ha megvan az 5% (amire azért van esély sajnos), akkor máris nyert a Moslék +5 kutyapártos mandátumot.
Ha meg nem, akkor olyan nagyon nagy kár nincsen, hiszen - és ez az alaphelyzet! - aki a Moslékra akar szavazni, az már ott van náluk. Nagyon csekély azoknak a száma, akik "hát ha nem indul a Kutyapárt, akkor mégis leszavazok a Moslékra".

Nem nehéz kitalálni, mit mondott Kovács Gergely MZP-nek: nyilvánosan, többször is elmondta, hogy Gyurcsány vállalhatatlan. MZP maga építette mítosza - "én meg tudok szólítani nem balos szavazókat is" - ismét zátonyra futott. Sőt, újból kiderült, hogy Kovács Gergely gerinces, MZP pedig gerinctelen, elvtelen, hataloméhes, piti szélhámos.

Fletó volt az, MZP hangját imitálva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés