Az amerikai külügyminisztérium kibocsátotta az első, „X-gender jelzésű” útlevelet

2021. október 27. 19:09
Az amerikai külügyminisztérium kibocsátotta az első, „X-gender jelzésű” útlevelet a genderbefogadó politika megvalósítása keretében – közölte szerdán a tárca a CNN amerikai hírtelevízió beszámolója szerint.

A tárca júniusban jelentette be, hogy korszerűsíti eljárásait, és ennek következtében a kérelmezők maguk választhatják ki a feltüntetendő nemüket, és nem lesz többé szükség orvosi igazolásra, amennyiben a kérelmező által megjelölt nem egyezik meg a más, hivatalos személyazonosító okmányokon szereplő biológiai nemmel.    

Ned Price amerikai külügyi szóvivő szerdán közleményt adott ki, amelyben tudatta: „az X-gender jelzést azoknak a nembináris nemű, interszexuális vagy a hagyományos gender-normarendszert el nem fogadó személyeknek hozták létre, akik útlevelet vagy a külföldön születést igazoló konzuli jelentést kérelmeznek.” A szóvivő hangsúlyozta: a tárca elkötelezett minden ember – köztük az LMBTQI-személyek – szabadsága, méltósága és egyenlősége iránt.    

Price szerint az új jelzést az útlevelet rutinszerűen kérelmezők 2022 elejétől használhatják, azután, hogy a tárca véglegesíti a rendszert és frissíti a nyomtatványokat. 

Az „interszexuális tudatosság napját” elismerő hétfői közleményében a külügyminisztérium úgy fogalmazott: az amerikai politika célja, hogy „véget vessenek a gender, a szexuális orientáció, a genderidentitás vagy kifejezés és a nemi jellegek miatti erőszaknak és hátrányos megkülönböztetésnek”. Az útlevelek kibocsátására vonatkozó, genderbefogadónak nevezett politikával az Egyesült Államok csatlakozik az olyan országok sorához, mint például Kanada, Ausztrália és Új-Zéland.

(MTI)

Fotó: Bas Czerwinski / ANP / AFP

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy a Jó Isten állatkertje és nincs rajta kerítés...

A kommunisták alatt Magyarországon is "X" jelű volt az osztályidegen. Ez az USA megint kommunizálódik, mint a háború alatt.

És a világ csak javul és javul.

Szerintem, ha egy ember biológiailag nem egyértelműen nő vagy férfi, ebben az esetben joga van ahhoz, hogy ezt jelezze, és természetesen a személyi igazolásaiban is.
Nincs ezzel baj, ill. van, de a többség csak annyit tehet, hogy tiszteletben tartja. És nem veti meg ezért, inkább segíti ott, ahol igény van rá.

Orvosi, legalább 3 tagú bizottság, 3 igen-jével.

Nagy lépés az LMBTQX stb.-nek, nagy lépés az emberiségnek is. Visszafelé.
Kiváncsi vagyok, mikor ereszkednek négylábra, a progresszió nevében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés