Le Pen: Magyarország sikerrel védte meg magát és kultúráját

2021. október 26. 18:27
„A magyaroknak azt üzenem: tartsanak ki!” – hangoztatta a francia Nemzeti Tömörülés elnöke.

Magyarország a migráció kérdésében sikeresen védte meg magát és kultúráját – mondta Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke Budapesten, a Karmelita kolostorban Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével kedden közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Szuverén irány

A jobboldali francia politikus aláhúzta, hogy a nemzeteknek joguk van alkotmányos identitásukhoz, az Európai Unió csak olyan jogköröket gyakorolhat, amelyeket a tagállamok átruháztak rá. Le Pen kiemelte, hogy a migrációt megfelelően kell kezelni, nem lehet megengedni, hogy a bevándorlás kérdését fel lehessen használni a tagállamok ellen. Mint fogalmazott: az európai népeknek kell eldönteniük, hogy ki jöhet be ide.    

A magyaroknak azt üzenem: tartsanak ki!

– hangoztatta Le Pen. A francia politikus hangsúlyozta, hogy nem lehet az európai népességet kicserélni, hanem az európai fiataloknak kell lehetővé tenni, hogy gyereket vállaljanak, és méltatta a magyar kormány családtámogatási politikáját. A politikus világossá tette, hogy ha jövőre Franciaország köztársasági elnökévé választják, akkor támogatni fogja Orbán Viktort abban, hogy Európa „más irányt vegyen, szuverén irányba induljunk el”.    

Le Pen: Nagyra értékeljük, amit Magyarország tett a szabadságért

A politikus leszögezte: az ezeréves államoknak büszkének kell lenniük arra, amit képviselnek. Kitért arra is, hogy Magyarország történelme során mindig harcolt a szabadságért, és kiemelte ebben a magyar miniszterelnök szerepét is. Szót ejtett 1956 hőseiről is, akik emléke előtt tiszteletét is lerótta Budapesten.    

„Nagyon nagyra értékeljük a szabadságot, mindazt, amit megtett Magyarország történelme egész folyamán a szabadságért. Európa története elválaszthatatlan a szabadságtól” – fejtette ki Marine Le Pen. A jobboldali politikus szerint az EU föderalista irányba indult el.    

Az uniónaknak már nincs arca, centralizált államként akar működni, de ezzel szemben sokszínűnek kell lenni.

Európában nem egy nép van, hanem európai népek vannak. Mi a népeket, a népek identitását és szabadságát támogatjuk, hiszünk abban, hogy saját, nem helyettesíthető lelkületük van” – mondta Marine Le Pen. „Túl sokáig voltunk bénultak, de ha cselekszünk, akkor Európa ki tud lépni bénultságából” – közölte.    

„Ellenterv” az európai fősodorral szemben

A Nemzeti Tömörülés vezetője nagyon fontos lépésnek nevezte a nyáron aláírt, jobboldali pártok közötti együttműködési megállapodást, amelyet „teljes szívvel támogat”. Emlékeztetett: 2014-ben pártja képviselői nem működtek együtt a Jobbikkal az Európai Parlamentben.    

„Fontos megválogatni, hogy kikkel tudunk együttműködni” – hangoztatta a politikus. Le Pen arról beszélt, hogy „ellentervet” szeretne létrehozni az európai fősodorral szemben. „A nemzetek Európáját akarjuk, együtt akarunk működni, mindenki a saját területén, a saját határain belül, együtt, erősen” – mondta Marine Le Pen.

(MTI)

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 257 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Százszor tökösebb nő. mint a későn kapcsolt Macronka.

Telexen őrjöngenek... az egy mondatra jutó "fasiszta" és "náci" kifejezések világcsúcsára hajtanak...

Úgy tűnik, te leragadtál a szovjet időszaknál, ahol a teljes nézetazonosság volt a divat. Ráadásul nem tudsz kilépni a fekete-fehér világképből.

A buzi lufi egy nemzet kultúrájához sem tartozik, de ezt nyugaton egyre nagyobbra fújják. Sőt ott már neked is kötelező lenne fújni.

Remek sajtótájékoztató volt.

Nocsak, kifogyott a muníció, saját érvek helyett Ghandi?

És hol van már Renzi, Faymann, Schulz, az egykori fő csahosok?

És ebből az is következik, hogy akik ugyanezt mondták (Adenauer, Helmut Kohl, Margaret Thatcher, De Gaulle), illetve a jobboldal, konzervatív országok a 50-es 80-as évek között, mind nácik és fasiszták voltak. Nocsak, akkor a nácik-fasiszták nyerték volna meg a világháborút?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés