Nekünk, úgy néz ki, a klímaváltozás elleni harc jutott

2021. október 26. 12:29

Donáth Anna
Facebook
A kialakult helyzet nem a mi generációs bűnünk.

„Az emberiség története úgy alakult eddig, hogy minden generációnak kijutott egy válságból: voltak háborús válságok, humanitárius katasztrófák, gazdasági összeomlások, vagy éppen környezeti katasztrófák. Ezt az elmúlt évszázad történelmén is végigkövethetjük: dédszüleink nagy háborúkban harcoltak a családjaik és a haza túléléséért, szüleink és nagyszüleink pedig a szabadságért küzdöttek. Nekünk, úgy néz ki, a klímaváltozás elleni harc jutott. Nem mi leszünk az emberi történelem folyamán az első olyan generáció, aminek a nagy feladata a változó éghajlathoz való alkalmazkodás lesz.

De mi lehetünk az első olyan generáció, amelyik képes lehet ezt a katasztrófát mérsékelni. Ezt a válságot, a klímakatasztrófát ugyanis mi, emberek okoztuk, okozzuk - szemben az összes korábbival, amiért például meteorbecsapódások vagy vulkánkitörések voltak okolhatóak. Ha mi okozzuk, akkor tenni is tudunk valamit ellene még, ha nem is tudjuk teljes egészében megakadályozni.

Úgy kell megoldanunk a klímakatasztrófa jelentette kihívást, hogy a kialakult helyzet nem a mi generációs bűnünk. Nem kisebb a feladat, mint hogy bebizonyítsuk azt, ami eddig senkinek sem sikerült: a vég nélküli fogyasztásra épülő gazdasági rendszerünk megújítható egy jobb, igazságosabb, emberségesebb, de legfőképp fenntarthatóbb jövő érdekében.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nekünk, úgy néz ki, a klímaváltozás elleni harc jutott"

Harcolj ellene te kis hülye. Megsúgom: a Nap fog győzni, mert nagyon
sok lóerős. Akár +5 akár -5 Cfok lesz az átlaghőmérséklet válatozás.

Nem marad nekünk más, csak az apánk fasza,
Azt szerszámoztuk fel, azon mentünk haza.

(búcsúból hazatérve...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés