Toroczkai László: Az Elkxrtuk történelemhamisítás

2021. október 23. 14:44
A Mi Hazánk elnöke szerint elintézik őket annyival, hogy néhány tucat f*sz, aki forradalmárt akart játszani.

Egyre többen nézik meg a csütörtökön bemutatott Elkxrtuk című filmet, írja az Index, és aki látta, nem megy el szó nélkül mellette. Hozzátették: Toroczkai László is az őszödi beszéd kiszivárgása után, 2006 szeptemberében több száz tüntetőt vezetett át a Kossuth térről a Szabadság térre, az MTV-székházhoz, hogy beolvastassa a követeléseket. Az épületbe nem engedték be őket, ezt követően pedig elkezdődött a székház ostroma, teszik hozzá.

Fidesz-propaganda?

A politikus és újságíró szerint a film a 2006-os Fidesz-propaganda, és nem érti, miért vágták ki belőle az ostromot, azt, hogy miből született az ostrom, vagy azt, amikor Varga Balázzsal vitték a petíciót. Toroczkai László nehezményezte, hogy azt a több ezer magyar hazafit, aki velük együtt tüntetett az akkori kormány ellen, elintézik annyival, hogy néhány tucat f*sz, aki forradalmárt akart játszani – mondja a Mi Hazánk társalapítója, hozzátéve, az is kimaradt, hogy

a Fidesz gyáván elmenekült, és otthagyta az embereket az utcán.

Hangsúlyozták: Toroczkai László Sziva Balázzsal, Varga Balázzsal és az akkor a helyszínről tudósító Kisberk Szabolccsal nézte meg az alkotást. Sziva Balázs szerint a tévéostromot elbagatellizálták, a valósághoz kevés köze van, és csak arról van szó, hogy a Fidesz-narratívára készítettek egy filmet rettentő sok pénzből, míg Novák Előd arról beszélt, hogy Orbán Viktorék magukra hagyták a híveket, és százmillió forintos páncélautóval menekültek el az Astoriáról, írja az Index.

Kép forrása: Youtube-videó

Összesen 124 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés