Szóval előfordul, hogy valami nem sikerül

2021. október 23. 21:17

Hont András
Facebook
Könnyen elképzelhető, hogy MZP közönsége nem kíváncsi az alkudozásra és az összefogásgiccsre.

Ám ilyenkor nem kezdjük el letagadni, nem bizonygatjuk az ellenkezőjét, nem magyarázza meg két tucat együgyű, hogy nem is azt látja, amit lát. A feladat megpróbálni megérteni, és legközelebb nem úgy csinálni. És nem is az a lényeges, hogy kevesen vannak egy demonstráción, pont ma raktam ki egy Berzsenyi-idézetet erről, hanem az, hogy itt effektíve nem voltak. Egy többszáz ezres előválasztást követően, győzelmi jelentések özönében

pár százan mentek ki az összellenzéki megmozdulásra.

(Nem fogok számháborúba kezdeni, többször leléptem a távolságot, megnéztem, hogy hányan állnak egy négyzetméteren különböző helyeken, és drónfelvételek alapján elvégeztem a Zsadon-tesztet is, tehát azt a módszert alkalmaztam, amelyet 2002-ben az Index munkatársa a Kossuth téri tömegre).

Tehát, ha valaki túlesik a nehezén, és hajlandó szembenézni a valósággal, akkor fontos következtetésekre juthat az ellenzéki stratégiát illetően. Az ellenzék számára az még a jobbik eset, ha a pártok saját nélkülözhetetlenségüket bizonyítandó szabotálják éppen a Márki-Zay-kampányt. Erre utaló jelek is akadnak, látom, hogy ellenzéki politikusok miféle szabadidős programokról posztoltak pont a demonstráció idején, és hát, ennél Dobrev Klára első fordulós kampányzáróján is többen voltak a Szent István parkban. Meg alighanem Márki-Zay eredményváróján is vasárnap este tízkor az Anker közben. Ez a rosszabb hír.

Könnyen elképzelhető, hogy MZP közönsége, például a második fordulóra megmozdított 220 ezer új szavazó egyszerűen

nem kíváncsi az alkudozásra és az összefogásgiccsre,

amibe a hódmezővásárhelyi polgármester az elmúlt héten óvatlanul belesétált. Márki-Zay (aki most már tényleg beszerezhetne egy beszédírót) (meg egy stoppert) ma egyedül többet ér, mint a többiekkel együtt. A pártok volt jelöltjei nem hozzátesznek, hanem elvesznek belőle. Szavazói nagyrészt anti-establishment szavazók, akik le akarják söpörni az egész elmúlt tízévet. Az ellenzéki oldalon ez most a többlet, az igazi esély, nem az összefogás. Ezt nem érti a hagyományos politika, a hagyományos publicisztika és a hagyományos kampánycsinálás.

(Fotó: Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.MTI/Szigetváry Zsolt)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ATV még ma is MZP-t fényezi, boldog arcokkal.

Azért az mókás, amikor Hont némi álnaivitással rácsodálkozik a valóságra.

Itt fundamentális a probléma.
Ugyanis a VALÓSÁG az, amit a színpadon láthattunk: MOSLÉK. Egy bármiféle minőséget nélkülöző, elvtelen összeborulása hat pártnak, aminek a crédóját Szabó Tímea fogalmazta meg legplasztikusabban (amit ma Orbán idézett is). Teljesen mindegy, hogy most nem Karácsony, hanem Márki-Zay a kirakatarca ennek az izének. Attól ez az izé még egy izé.

Akkor lenne "MZP" nem moslékos (PER DEFINITIONEM!), ha nem együtt indulna mindezekkel.
Például amilyen igénnyel a Momentum fellépett 2018 előtt. Például amire az LMP, és főleg és leginkább a Jobbik az IDENTITÁSÁT alapozta. Akkor igen, akkor lehetne valami más, mint az összefogásgiccs. De ez a hajó ugye elment. Marad a MOSLÉK...

Ja, ezt néztem én is. :))))))
(Nyugati Fény és a hatalmas tömeg.)
Akkor ennyit a dékás kurucinfóról is...

"százezrek szavaztak rá, akik nem részei a hagyományos ellenzéki tábornak"

Forrás?

Még egyszer: fundamentális, stratégiai a probléma. 10+ év telt el 2010 óta, és odáig jutott el a komplett összellenzék, hogy legyen egy DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-P összeborulásos közös indulás.
Ezt látjuk most. Zsákutcának tűnik, de hát ez van.

A baloldalt egy dolog tartja össze, az Orbán utálat. Nem számít nekik, hogy MZP mit mond, milyen értéket képvisel, milyen politikát hozna magával, mert úgyis a DK-Jobbik-MSZP-egyebek koalíció fog kormányozni, ők határozzák meg az irányt, nem MZP.

Pedig az idő is jó volt. Így különösen kínos ez az egész.

Andris, ez most bingó!

Részemről: Jakab, aztán Maki. Úgy tűnik jól csináltam.

Jók ezek a meglátások (a korábbiak IS). Dinamikájában kell szemlélni a
dolgokat. Orbán legnagyobb politikai vívmánya egy rá szavazó,
nagyméretű, homeosztatikus tömb létrehozása. Bízzunk benne, hogy
túléli őt!


Harácsony leginkább saját magát lőtte ki. Az alapot minden esetre ő állította elő.

A márki és Populisszima okt. 23-ai egyesülése hozta azt az "eredményt", amit várni lehetett, normális ember számára ez a moslék már emészthetetlen. Pedig mindketten nagyon dolgoztak, Populisszima tényleg a nyakába vette az országot, csak ahogy néztem, nem azok vették körül, akikre az emberek általában hallgatnak.

A Fidesz Békemeneten, nagy gyűlésen megható volt a láthatólag boldogan és lelkesen lengetett zászlók erdeje és a boldog és békés arcok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés