Szilvásy György: A Fidesz a saját világát filmesítette meg az Elkxrtukban

2021. október 23. 18:23
A Miniszterelnöki Hivatal egykori vezetője azt állítja az Indexnek, elképzelhető, hogy perelni fog, azért, hogy az utókor viszonylag hamar értesüljön a lényegről.

Az Index Szilvásy Györgyöt kérdezte az Elkxrtuk című filmről, ami azért érdekes, mert az egykori politikus a Miniszterelnöki Hivatalt vezette a 2006-es események idején, és a film szerint ő is felelős azért – ő az egyik főgonosz –, hogy napokig tartó, véres utcai összecsapások voltak Budapesten. Szilvásy azt mondja, nyilvános dokumentumok cáfolják a film állításait – bár még nem látta az alkotást, de lehet, hogy meg fogja nézni –, és szerinte valójában a fideszes politikusoknak volt tevékeny részük az akkori mozgósításban, a tragikus események előidézésében.

Elképzelhető, hogy perelni fog, ha ügyvédje azt javasolja, de ezt nem azért teszi, hogy kártérítést vagy személyes elégtételt kapjon, hanem azért, hogy az utókor viszonylag hamar értesüljön a lényegről. Ha az alkotók azt mondják, márpedig azt mondják, hogy a filmben bemutatott események a valóságon alapulnak, akkor nem kérdés a per – jelentette ki.

Az egykori politikus arra hívja fel a figyelmet, hogy a nemzetbiztonsági bizottság 2006-os ülésének nyilvánosságra hozott jegyzőkönyveitől kezdve számos egyéb dokumentum igazolja a filmbeli állítások ellenkezőjét. Nem érzi küldetésének, hogy ezeket most előszedje, csak azt szeretné, hogy tudja mindenki, ezek léteznek, újságíróknak, politikusoknak, mindenkinek érdemes elolvasni őket.

Szilvásy György úgy látja, egy folyamat része a film, mert 2010 óta folyamatosan az történik, hogy a Fidesz átírja a történelmet, annyiszor mondja el a hazugságot, hogy az egy idő után igazsággá válik.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Láttam a filmet, profi munka. Másrészt, annyira a főszereplőnő privát küzdelme áll a központban, hogy aligha lehet történelemhamisításról beszélni. Gyurcsány csak domumentumfelvételen szerepel, a többi szereplő - Klára, Gyuri stb - pedig a fiktív történet kiegészítéseként, "körítésében". Ennyi fantáziaelem biztosan nem rágalom, akkor sem, ha konkrét névbeli utalások vannak.

A tükrözött AIC-cég mind a 25 816 ügynöke egyszerre fedte fel magát.

A plakátok helyett rém egyszerű dolgok motiválták az itéletet mondókat.
FED-dollár
Euro
Mindkettőt ugyanaz a karom mozgatja, úgy hívják: Piszkos FED. A gyilkos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés