Agyonlőtték Stockholmban Einart, az egyik legismertebb svéd rappert

2021. október 22. 13:55
A fő ellenzéki párt szóvivője kijelentette, hogy végre véget kellene vetni a bandaháborúknak az országban.

Több lövéssel agyonlőtték péntekre virradóan Stockholm egyik előkelő negyedében az egyik legismertebb svéd rappert, a 19 éves Einart – jelentette a helyi média. Az esettel kapcsolatban még Stefan Löfven miniszterelnök is megszólalt, a fő ellenzéki párt szóvivője pedig kijelentette, hogy végre véget kellene vetni a bandaháborúknak az országban.

Einar teljes neve Nils Kurt Erik Einar Gronberg volt. Már 16 évesen elindult a karrierje, 18 évesen vált széles körben ismertté The Cat in the Neighbourhood című dalával, négy albumot adott ki, több milliószor játszották le a dalait a zenei platformokon, és számos szakmai díjat elnyert. De messze nem csak a popzene világában szerzett magának hírnevet. A bandaháborúkban, amelyeknek több rapénekes is részese az országban, többször megfenyegették,

tavaly pedig elrabolták és megverték.

A média szerint a főváros Hammarby Sjostad nevű déli kerületében ölték meg az éjszaka.  Egy rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy ő a gyilkosság áldozata, a nyomozás elindult az ügyben, legalább két embert gyanúsítanak a gyilkosság elkövetésével, de egyelőre senkit nem vettek őrizetbe, és nem ismert a tettes indítéka. Két évtizeddel ezelőtt Svédország még azon európai országok közé tartozott, amelyekben a legkevesebb.

(MTI)

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Két évtizeddel ezelőtt Svédország még azon európai országok közé tartozott, amelyekben a legkevesebb."

Mi a legkevesebb?
A korrupció a legkevesebb?

Ott nem tolnak a feribátyámnak nyócvanezret a választások előtt.

Válaszok:
péterx | 2021. október 23. 6:52

Nem csoda. A rap-től mindenkinek görbül a mutatóujja.

Egy svéd portál kommentszekciójából- tanulságos lehet migrációpárti olvasóknak:

"ichthyostega: Svédországban a klántársadalmat legalább 500 évvel ezelőtt felszámolták. Azóta az állam fenntartja az erőszak monopóliumát, és gondoskodik a biztonságról, hogy az egyes polgároknak ne kelljen maguknak gondoskodniuk. Ma már ez olyan hihetetlenül nyilvánvaló a svédek számára, hogy nem is gondolkodnak azon, hogy vannak kultúrák, amelyek különböznek egymástól. Még csak gondolni sem tudnak rá...
A baloldali pártok által tömegesen importált muszlimok mind klántársadalmakból származnak. Számukra nyilvánvaló, hogy az államban soha nem lehet megbízni, sem a rendőrségben (amely az állam meghosszabbított karja). Meg kell szervezned a saját biztonságodat, és ennek egyetlen módja, ha klánba szerveződsz. Egy klántársadalomban nem vagy egyedül erős. Ellenkezőleg: ha egyedül vagy, akkor tehetetlen vagy.
A muszlimok azt tették, ami számukra természetes: ugyanazt a társadalmi szervezetet hozták létre, mint a hazájukban. Einar egy klánhoz tartozott? Aligha. Lehet, hogy egy "klánt" játszó baráti társasághoz tartozott, de ő, mint buta svéd ál-gengszter rapper, soha nem értette meg, hogy milyen kultúrát importált Svédország az elmúlt évtizedekben, mert az annyira más, hogy egy agyhalott svéd nem érti.
Az Einarhoz hasonló magányos svéd rapperek könnyű prédává válnak egy olyan országban, amely hagyta, hogy a klánok teret nyerjenek. Az állam nem védheti meg az egyént egy klánnal szemben. Hogyan kell ezt megtenni? Ha egy klántagot bezárnak, a többiek azonnal átveszik a helyét. A klán pedig együtt marad a külvilággal szemben. A bűncselekmény vagy a szándék bizonyítása szinte lehetetlenné válik.
A svédeknek, a körülöttük lévő világról alkotott primitív és nyomorúságos képükkel, még mindig fogalmuk sincs arról, hogyan változott a társadalom, és milyen új feltételek érvényesülnek ma."

A szerencsés japánban azonban mind a mai napig azzal kreálnak ügyeket maguknak a rendőrök, hogy lakat nélküli bicikliket tesznek ki szórakozóhelyek környékére. Igaz, ott a 99% etnikai japán mellett a legnagyobb kisebbség a mocskos, koszos, lusta és bűnöző koreai...

Nekem a legmegrázóbb egy svéd bácsi monológja volt: arról beszélt hogy negyvenes éveiben sokat járt színházba. Stockholmban akkoriban nem volt ruhatáros, mindenki felakasztotta valahová a kabátját, benne a pénztárcával... No Caplan úrtól megkérdezném, ez hová írható bele a migráció kedvező hatásait leíró képleteibe.

Én leginkább az emberölési rátában hiszek, azt a legnehezebb megtrükközni. Löfven alatt a lengyel zsidóból svéddé változott Sarnecki professzor, aki a svéd bűnügyi intézet statisztikusa volt minden kreativitását latba vetve utasított vissza szakmai alapon minden feltevést ami a muszlim migráció és a bűncselekmények növekedése között vont párhuzamot. A nemi erőszakoknál kétévente újradefiniálták az erőszak fogalmát, így mondhatták az egyes éveket nem lehet összevetni. 2005 től szigorúan tiltották a bűnelkövetők etnikai vallási csoportosítását. Így aztán jogosan mondhatta a vén zsivány, hogy statisztikailag megalapozatlan a migránsok szerepéről beszélni a bűnözés növekedésében.
Csak az a fránya emberölési ráta! Az bizony kurvára megugrott: 2012-ben még rekord alacsony, 68 gyilkosságot regisztráltak 100 ezer főre, míg 2020-ra ez felkúszott 124-re! Azaz majdnem megduplázódott a 2015-ös vendégeknek hála. Sőt, váratlan módon megjelent a svéd BRA (Svéd Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács) 2021-es elemzése arról, hogy milyen hihetetlen a túlreprezentációja a szomáliai, iraki, afgán és szíriai migránsoknak nemi erőszakban, rablásokban, emberölésben.
A vén zsivány Sarnecki erre azt a végső érvet találta ki, hogy az őslakos svéd férfiak bűnözési rátája hirtelen nagyon lezuhant, ezért tűnik úgy, hogy baj van a migránsokkal!!!
Vizuális típusoknak ime a svéd emberölési ráta emelkedése az elmúlt években:
https://bra.se/bra-in-english/..

"My preliminary answer is that it is not that way. When we get immigration in Sweden, most immigrants end up in the lowest strata of society. They take over the worst housing, the worst jobs and the worst social conditions and also the highest crime. Those who previously took these positions in society instead become a kind of lower middle class, which means higher social control and lower crime. That is our hypothesis."
"Despite decades of research, Sarnecki stated that they still do not know the cause of immigrants' gross over-representation in crime and that it is something they "work with". And why crime stands out in Sweden and is so violent is not known either.
Sarnecki also claimed that the reason why his research had received strong criticism may have to do with the fact that he himself is an immigrant."
https://samnytt.se/jerzy-sarne..

'According to criminology professor Jerzy Sarnecki, the number of violent crimes in Sweden has not increased in line with immigration. It is claimed to be the findings of a new research project he led. In addition, he believes that Sweden does not have a particular integration problem.
On Wednesday, he presented his early findings focusing on Statistics Sweden's statistics on the proportion of foreign-born in Sweden and Brås' figures on reported lethal violence, and has concluded that lethal violence has not increased in line with immigration. He says he has been surprised by the conclusion.
According to Sarnecki, the explanation is that the proportion of people who commit lethal violence has decreased among Swedish-born people.'
https://samnytt.se/sarnecki-in..

Ha nem tudsz szöveget érteni, mi a jófenének rondítod itt a Mandi felelületét?

Olyan nincs. A svéd sajtó, mint olyan, a Wallenberg család tulajdonában. Bulvártól napilapig, úgy tudom.

Amíg jólét van, és az VAN, az emberek sokat lenyelnek, pláne, ha akinek egy kicsit jobban megy és van esze, képes kikerülni az érintkezést a párhuzamos társadalommal.

Az unokámék É-Németországból érettségi előtt most voltak Stockholmba 4 napot osztálykirándulni. Tetszett nekik. Nem is csodálom, nekem is tetszene.

Mázlijuk volt, az unokám képtárban járt, vásárolgatott, ilyesmi. Kaptunk Carl Larsson lapot is a régi naptáraink mellé. A z előző századforduló középosztálybeli világa idilli és a sok aranyos kisgyerek a képeken!

Talán buzi féltékenységből? Mesélj!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés