Románia vesztésre áll

2021. október 21. 9:12

Szentgyörgyi László
Pesti Srácok.hu
A járványhelyzet kezelésében. Is.

„A helyzet egyértelmű: Románia vesztésre áll. Legalábbis a járványhelyzet kezelésében. Is. Hogy még miben, azt hosszan sorolhatnám, de úgy fest, ez a járványhelyzet most elfed mindent. Tehát politikai, nem: politikusi szemszögből tekintve épp jókor jött. Mármint a járvány. A politikumnak.

Kedden olyan adatok jelentek meg a járványról, hogy maga az érzéketlenség megtestesítője, Klaus Iohannis is elborzadva jelentette ki: a helyzet tarthatatlan. Ez jött ki a száján, miután korábban már azt is kimondta: az állam kudarcot vallott. Megjegyzendő: az az állam, amelynek legfőbb felelős vezetője nem más, mint ő maga. Úgy fest, eddig ez sem érdekelte, csak legyen meg az akarata: az ő –  értsd: a Iohannis – kormánya. Meglett. És lett, ami lett. Járványügyileg is.

Közben kezdünk már hozzászokni, hogy naponta csúcsokat döntögetnek a járványügyi számok – igaz, a hatóságok még arra is képtelenek, hogy rendesen megszámolják a megszámolandót –, olyannyira, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) figyelmét is felkeltette, amely legott valamiféle vizsgálatot is végzett az ügyben. Sőt, bejelentette: szakembereket is küld a helyszínre, feltárni a feltárandót. Annyit addig is megállapítottak a magasságos egészségügyi világkormányzat fényes tekintetű emberei, hogy ha ilyen ritmusban folyik a vakcinázás, akkor két és fél év kellene a 70 százalékos átoltottság, azaz a nyájimmunitás eléréséhez Romániában. Nem valami biztató, szerintem addig a járvány is elmúlik, amíg itt elérik a nyájimmunitást. Mondom ezt eddigi tapasztalataimra hagyatkozva.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elborzasztó. Ide lökték át az erdélyi magyarságot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés