AZ EP ELSZABADULT HAJÓÁGYÚ, TOTÁL ŐRÜLET

Az Európai Parlament szerint illegitim a lengyel alkotmánybíróság

2021. október 21. 18:03
A lengyel alkotmánybíróság az EP szerint nem értelmezheti a lengyel alkotmányt.

Maratoni vita után megszavazta az Európai Parlament az álláspontjukat a lengyel alkotmánybíróság uniós jogot érintő döntéséről. A képviselők nagy többséggel fogadták el azt a dokumentumot, miszerint a lengyel alkotmánybíróságnak nincs jogi legitimitása, nem független és az alkotmány értelmezésére nem jogosult.

Az EP úgy véli, hogy a lengyel alkotmánybíróság döntése 

az értékek és jogszabályok európai közössége elleni támadásnak” minősül

Az Európai Parlament az Európai Bizottságnak azt javasolta, hogy indítsa el Lengyelországgal szemben a jogállamisági mechanizmust, illetve szakítsa meg vagy függessze fel a kifizetéseket és ezen felül indítson kötelezettségszegési eljárásokat. Ezen felül a Parlament kifejtette, hogy szükség van egy olyan megoldásra, ami segítségével az uniós forrásokat közvetlenül el lehet juttatni a lengyel végső kezdeményezetteknek.

Nyitókép: Mandiner.Makronóm

Összesen 228 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU tagjai a gyarmatosításhoz jobban értettek, mint a joghoz:
Hiszen a portugálok 1415-ben kezdték (EU),
a spanyolok 1492-ben (EU),
az oroszok 1580-ban,
a hollandok 1602-ben (EU),
a franciák 1605-ben (EU),
az angolok (britek) 1607-ben (EU),
a dánok 1620-ban (EU),
a svédek 1638-ban (EU),
a németek szintén 1638-ban (EU),
az osztrákok 1719-ben (EU),
a belgák 1885-ben (EU),
az olaszok szintén 1885-ben (EU),
végül a norvégok 1927-ben.

Ki irányítja Brüsszelt, honnan jönnek a direktívák?
Az alapításkor nem erről volt szó.
Nem az volt a cél, hogy a tagállami Európa megszűnjön, de 180 fokban az ellenkezőjéről: ERŐS EURÓPÁRÓL.
Ami most megy: Európa gyengítése, napról napra.
Miért? Kinek az érdeke ez?
Kitől kapják a parancsot Európa kivéreztetésére, a nemzeti közösségek szétverésére az Európai Parlament hangadó frakciói?
Meg kell válaszolni, mert a tények ezt kikényszerítik.
Név, hely, időpont.
A válasz megtagadása bizonyíték a defetista Európa-ellenes ügynökök ellen.
Bíróságra kell menni ezzel, nem ma, már tegnap.

Ezt látva, bennem felmerül a kérdés, honnan kap bátorítást a hazai ellenzék ahhoz, hogy ha választást nyer, akkor feles többséggel töröljön el mindent, amihez kétharmad kell?

Úgy tűnik, ez brüsszeli ötlet lehet, amit ők lelkesen átvettek. Akkor viszont azt is megmondhatták nekik, hogy győzelmük esetén minden demokrácia- és jogállam ellenes húzást elnéznek nekik. Az EU bürokrácia, jelenleg az EP hitet tett a náci és kommunista stílusú birodalmi beavatkozás mellett.

Soros végső kedvezményezettjei teszik a dolgukat - jó pénzért!
Kavarják szorgosan az ürüléket. Borzolják a kedélyeket.
Ennyi gonosz embert...
Országokat akarnak szánt szándékkal megbélyegezni, tönkre tenni.
Régi szép idők, amikor még az uborkagörbület és a tyúkketrecek mérete foglalta le lázas elméjüket!

Valamit tudomásul kéne venni. Azt, hogy vannak olyan jogok, olyan szuverenitások, amelyeket az államok szerződés szerint átruháztak az EU-ra, ezért az államok jogrendjének azt követniük kell.

Vannak olyan jogok, amelyek az államoknál maradtak, ezek tagállami hatáskörben alakíthatóak, az EU nem szólhat bele. Ám olyan nincs, hogy az EU jog mindent felülír, hiába próbálták ezt erőltetni az EP-ben.

A beleszólás érdekében kiforgatják az alapszerződések írott betűit, de azt vitában kéne megvédeniük és nem diktatórikus úton rákényszeríteni másokra. A vitát viszont kerülik.

Láttam az EP ülését, ahol a lengyel miniszterelnök beszélt. Az utána jövő balliberális felszólalók nem érveltek, hanem hatalmas nyelvcsapásokkal bizonygatták, hogy ők amennyire ott vannak a szeren, mennyire elítélik azt, hogy a lengyel alkotmánybíróság gyakorolja az őt megillető jogot. A leghülyébbje még azt a nálunk történelmileg már ismert szovjet típusú szólamot is elengedte, hogy ők a lengyel nép érdekeit védik, ők a lengyel népért teszik azt, amit tesznek.

A nemzetközi kommunista mozgalom különböző színekben az EP-be is átmentette magát. Ezért lehet Apró Antal unokája, szellemi, ideológiai leszármazottja az EP alelnöke.

De van egy érzésem, hogy az EP a lengyel alkotmánybíróság tárgyában nagyon túllépett egy vonalat. Az EB jogilag nem látja tisztának a jogállamisági kötözködést, a döntést az Európai Bíróságra hagyná, de az EP ezt nem akarja megvárni. Lehet, hogy sejtik, bíróság előtt talán nem áll meg a vádaskodás. És akkor az EP-nek vége, egy ilyen precedens nevetségessé teszi őket. Ezért támadnak egyre dühösebben, ezért mennek neki az EB-nek is.

De utána mi következik a minden felelősség nélküli, puszta ideológia játszadozást művelő EP részéről? Neki mennek a felelős, választott államfőket tömörítő Európai Tanácsnak is?

Ez a lengyel nép demokratikus jogainak lábbal tiprása, a jog politikai megerőszakolása, arrogáns hatalmi beavatkozás. Kiváncsi vagyok a harc végső kimenetelére. Hajrá lengyel kormány!

Oly korban éltem én e földön, mikor az ember úgy elaljasult...

Na mondjuk ez tényleg egy olyan durva beavatkozás egy állam belügyeibe, hogy utána már nem sok válasz marad a kilépésen kívül.
Az angolokat már sikeresen kiutálták, ott is csak annyi következtetést tudtak levonni az egészből, hogy minél jobban meg kell szívatni őket a kilépésükkor, hátha akkor mégis inkább maradni akarnak...

"A képviselők nagy többséggel fogadták el azt a dokumentumot, miszerint a lengyel alkotmánybíróságnak nincs jogi legitimitása, nem független és az alkotmány értelmezésére nem jogosult." - most elképzeltem, hogy mi lenne, ha ezt döntést a lengyel parlament szavazta volna meg, valami nagyon balos alkotmánybírósági döntés után, mekkora perpatvart csapna EU parlament, hogy megszűnt a jogállamiság. Hát ja, az EP megteheti, mert ők mindenhez jobban értenek, mindent jobban tudnak. Legalábbis szeretnék, ha így lenne.

Nem kell kilépni, nagyon magas oddsszal adják a francia, olasz, görög kilépést - mire eljutnánk oda, hogy nincs más hátra, mint kilépni, addigra széthullik magától ez az egész kóceráj.

A lengyel alkotmánybíróság megítélése nem az EP dolga. Ha a lengyel alkotmánnyal problémájuk van, akkor azt ne félművelt háziasszony szintű politikusokkal, hanem a Velencei Bizottsággal vizsgáltassák meg. Nem tudunk róla, hogy ennek a grémiumnak kifogása lett volna a lengyel alkotmánnyal kapcsolatban, a saját alkotmányukat pedig nekik van joguk értelmezni, mert az tagállami hatáskör. Rossz duma ez a függetlenobjektív baromság, amit mára sikerült nevetségesen lejáratni.

Ránk ugyanezt vonatkozik. A mi alkotmányunk törvényes keretek között született, és ezt az EP csak tudomásul veheti és tehet egy szívességet. Elérték működésük határait, az EB-t nem kényszeríthetik semmire, ha az, mint a szerződések őre, egy vitás kérdésben az Európai Bíróság ítéletére vár. Az EP most pánikol, mert attól tartanak - ők tudják, miért - hogy ez az ítélet nem nekik ad igazat. Nem látom más okát, miért nem jó nekik megvárni a fejleményeket. Az pedig már röhejes, ha egy semmi felelősséget nem vállaló, csak a politikai homokozóban játszadozó EP perrel fenyegeti az EB-t.

Kezd látszani kik teszik a lovat az ellenzék alá, akik röhejes önteltséggel magukon kívül már mindenkit illegitimnek tekintenek. Az EP is ezzel a minősítéssel kezd élni, de ezzel beleköt minden más állam szuverenitásába, nem fognak egynél megállni. Idő kérdése, hogy ezt mások is észre vegyék, és helyre tegyék ezt a felfújt sóhivatalt.

Kivéve azokat, ami nemzeti hatáskör - ezt szeretitek elfelejteni. Sajnálom, de az EU nem szolgai módon bólogató államok gyülekezete, még akkor sem, ha annak szánták.

Egyébként pedig a lengyelhez hasonlóan a spanyol, az olasz, francia, a német alkotmánybíróság is kimondta, hogy az EU jognak korlátai vannak a tagállamok irányába.

Miért nem várják meg, hogy jogállami módon bíróság mondja ki, hogy a jogállami viták mikor alkalmazhatók és mikor nem. Mivel a jogállam nem egzakt, jogi pontossággal használható valami, hanem gumifogalom. Csak megfelelő alapállásból kell indulni, és bármelyik államról be lehet bizonyítani, hogy nem jogállam.

A másik amire alapozok, hogy az EP pánikhangulatban lehet, mert azzal, hogy Lengyelország alkotmánybíróságáról kimondja, hogy nem legitim, nincs joga értelmezni a saját alkotmányukat, nagyon messzire ment. Kétségbe vonja a lengyel állam legitimitását, nota bene létjogosultságát.

Erre azért felfigyelnek majd más országok, ezért érdemes lenne pert indítani az EP ellen a lengyel szuverenitás durva megsértése miatt.

Talán ők is túllőhetnek a célon.

1. Ha bíróságra mész, azt a prostimédia is kénytelen megírni, még ha csak a lap alján is.
2. Ezzel alakítod a közbeszédet, a polgárokat új infókhoz juttatod - ugyanis a teljes nyugati média a megtévesztésen, elhallgatáson és a hamis propagandán alapul.
3. Aki alakítja a közbeszédet, az 50%-ban már nyert.

Nemcsak az EU tud blokkolni kifizetéseket, a befizető tagállamok is tudnának blokkolni, de befizetést. Ez lesz az EU parlament vége felé tett első lépés.

Szerintem az EP elment a falig. NINCS tovább, ha tovább mocorognak, nekik fog fájni.

Ez a közösen felvett és törlesztendő kölcsön, a magyar állami magánerőből fenntartott határvédelmünk már maga az eszetlenséggel párosult intézményi szemtelenség. Életveszélyes a saját őshonos népesség helyettesítésére idegen kultúrákból tömegesen érkezők letelepítése. Olyan körülményeket kell teremteni a családok részére, h. NE legyen nyomasztó és riasztó anyagi teher és biztos küszködés a permanens időhiánnyal legalább két, de inkább három gyerek vállalása annak a rétegnek, ahol a felnőttek dolgoznak, adóznak, VAN anyagilag veszteni valójuk a gyermek vállalással. A magyar kormány ez ügyben tett törekvései az egyedüliek, melyeken megoldás alapulhat, NEM az afrikai, ázsiai migránsok tömeges befogadása, letelepítése.

Bármennyire NEM tetszik sokaknak, a cigány gyerekseregnek juttatott, minden, oktatást segítő, NEM két fillérbe kerülő, a többségi társadalomra költöttnél TÖBB pénz beruházás a magyar jövőbe.

A cigánytelepi drogterjesztést kíméletlen szigorral kéne büntetni és a terhesgondozásnak, gyámhatóságnak, gyermekvédelemnek vszg. nagyobb szerepet kellene kapnia, általában.

Az olasz, spanyol, francia, német alkotmánybíróság is kimondta, hogy az uniós jognak vannak korlátai. A függetlenséget pedig ne emlegesd, ezt nektek mint fogalmat már sikerült lejáratni, relativizálni, ezzel jobb, ha nem érvelsz.

Csak egy példa: ha Merkel hazaszól külföldről, hogy egy tartományi választás eredményét felül kell írni, mert a neki nem tetsző párt pozíciókat szerzett, az mennyire jogállami? Ez felett elsiklottak a függetlenobjektívek, mint ahogyan az felett is, hogy más országok is kimondták az EU jogkövetelések határait.

Az pedig hogyan illik a Lisszaboni Szerződésbe, hogy nem tetsző kormányok esetén az EU-s pénzekből közvetlenül pénzelnék az EU liberálisainak tagállami lerakatait jelentő szervilis "civil" szervezeteket? Már nem is rejtegetik, hogy külföldről fizetett aknamunkával ásnák alá a szuverenista kormányokat. Hol van ez leírva az alapszerződésekben?

Nincs olyan, hogy az EU jog általánosságban, teljes mértékben felülírja a tagállami jogköröket, bár te ezt akarod bedumálni. Ez csak az átruházott jogkörökre érvényes, mert ha nem így lenne, akkor értelmét veszítené a tagállami szuverenitás, a szubszidiaritás elve.

Ti most ezt szeretnétek elintézni, mert kiderült, létezik önálló gondolkodás az EU-ban. Az EB látja, hogy a jogállamiságra való hivatkozásnak vannak korlátai, vannak ott kérdőjelek, ezért várja az Európai Bíróság ítéletét. Gondolom ők is tudnának cikkelyeket idézni. Az EP, a jogállamiság lánglelkű őre most miért nem hajlandó az ítéletre várni, miért jut el odáig, hogy beperelné az EB-t, miért jut el odáig, hogy kétségbe vonja egy szuverén állam alkotmánybíróságának hatáskörét az illető állam alkotmányának értelmezésébe?

Azért, mert pánikba estek. Elérték hatalmaskodásuk határait, ha itt veszítenek, ugranak a zsíros lobbipénzek, ők pedig fokozatosan válnak egyre súlytalanabbá. Azt, amit a lengyel alkotmánybíróságról mondtak, más államok sem fogják szó nélkül hagyni, mondván, hogy még ők is sorra kerülhetnek. Ez durva jogsértés, ami szintén megérne egy pert.

Ez a nyilatkozat mitől helytálló? Azért, mert egy elfogult és törtető, többségben lévő politikai oldal adta ki, ezért a többiek hallgassanak? Ha így nézzük, akkor a kétharmados Fidesz többség is ugyanilyen joggal bír a hazai parlamentben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés