Lengyel lap: Magyar és francia európai parlamenti képviselők védték meg Lengyelországot

2021. október 20. 10:46
A Wpolityce idézte Deutsch Tamást, aki azt mondta: „Ma lengyel vagyok. Láthattuk azt, amikor nyugati elit képviselői Jaruzelskivel tárgyaltak, amikor mi diktatúrában éltünk. Ki harcolt akkor a diktátorokkal?”

„Nem lesz a szó szoros értelmében vett vagy akár politikai Polexit. Lengyelország csodálatos ország, amely óriási szerepet játszott az öreg kontinens történetében” – mondta Nicolas Bay francia európai parlamenti képviselő (Identitás és Demokrácia frakció) az Európai Parlamentben folytatott vita során. „A lengyel alkotmánybíróság megmutatta, hová tartozik az Európai Unió. A közösség szuverén országokból áll, amelyek önálló döntéseket hozhatnak, és nem minden hatáskör tartozik a brüsszeli tisztviselők kezébe” – folytatta Nicolas Bay.

A kijelentésre Deutsch Tamás magyar EP-képviselő így reagált: „Ma lengyel vagyok. Láthattuk azt, amikor nyugati elit képviselői Jaruzelskivel tárgyaltak, amikor mi diktatúrában éltünk. Ki harcolt akkor a diktátorokkal?” - kérdezte Deutsch. „Most egy újabb járványhullámot látunk, energiaválságban vagyunk, és újra üldözni akarják a lengyeleket és a magyarokat. Cselekedeteinkkel elnyertük a szabadságunkat, és meg is fogjuk azt védeni” – nyilatkozott a magyar EP-képviselő.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés