Fürjes Balázs a Biodómról: Semmiképp se maradjon torzó!

2021. október 20. 17:42
„Jó hír, hogy a főváros vezetőinek hosszú, egymás ellen is vívott belterjes kampánya után talán jut ideje ismét Budapest ügyeire” – írta közösségi oldalán a fideszes politikus.

Fürjes Balázs Facebook-oldalán emlékeztetett, hogy a kormány 43 milliárd forinttal támogatta, hogy a Fővárosi Önkormányzat az Állatkert részeként megépítse a Biodómot, azaz egy trópusi esőerdőt, annak állat- és növényvilágát bemutató óriási, speciális üvegbuborékot. Ez fővárosi terv és fővárosi kezdeményezés volt.

„A teljes összeg a Főváros rendelkezésére áll, 6 milliárd forint kormányzati forrást még nem használtak fel. Két éve az építkezés megállt, késik, a Biodóm torzóként áll az Állatkert közepén. Nem tudjuk miért. A Főváros a pénz felhasználásáról, a késlekedés okáról nem ad hivatalos tájékoztatást. Jó hír, hogy a főváros vezetőinek hosszú, egymás ellen is vívott belterjes kampánya után talán jut ideje ismét Budapest ügyeire” – fogalmazott Fürjes Balázs, majd hozzátette:

Az elmúlt 30 évben Budapesten egyetlen városvezetés sem hagyott maga után torzót

– fontos, hogy a Biodóm se maradjon meg annak, hanem birtokba vehessék a budapestiek! Az egyeztetés terepe a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa – örülünk, ha a főpolgármester hosszú kihagyás után visszatér a tárgyalóasztalhoz és Budapest ügyeihez. Mi készen állunk az együttműködésre!”.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olvasom ezt, a hév felújításokat és a Nyugatit.
Igazából ki csinál bármit is Budapesten, ki vezeti a fővárost?

Az ellenzék eltapsolta a kormányzati plusz-pénzt, s most ismét csődöt jelentett. 2022-re újabb intő jel azoknak, akik a Fegyenc-reinkarnáció MZP-re Fegyenc ámokfutásai ellenére akarnak szavazni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés