Morawiecki: Lengyelország az Európai Unió része és az is marad

2021. október 19. 11:42
A lengyel miniszterelnök szerint a kormány és a parlamenti többség Európa-barát, nem engedhető meg szerinte azonban, hogy az uniós intézmények ráerőltessék döntéseiket másokra jogi alap nélkül.

Lengyelország az Európai Unió része és az is marad, a lengyel kormány és a parlamenti többség Európa-barát, nem engedhető meg azonban, hogy az uniós intézmények ráerőltessék döntéseiket másokra jogi alap nélkül, ahogy az sem, hogy egyes tagállamokkal szemben pénzügyi zsarolást alkalmazzanak – jelentette ki a lengyel miniszterelnök Strasbourgban kedden.

Mateusz Morawiecki az Európai Parlament plenáris ülésén – a lengyel alkotmánybíróság legutóbbi döntéséről Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke részvételével tartott vitán – hangsúlyozta,

aggodalmat kelt az unió irányultsága és az, hogy felosztják Európát jobbakra és rosszabbakra, erősebb és gyengébb országokra.

A játékszabályoknak mindenki számára egyformának kell lenniük, betartásuk mindenki számára kötelező, beleértve az uniós intézményeket is. Erről szól a jogállmaiság – emelte ki a lengyel miniszterelnök.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés