A gőg fiai

2021. október 18. 13:04

Ujhelyi István
Facebook
Ez a rezsim elsősorban a gőgös nagyképűségbe fog belebukni.

„Ez a rezsim elsősorban abba a gőgös nagyképűségbe fog belebukni, amely itt a végórák idején egyre jobban elhatalmasodik rajta. Persze, nagyban hozzájárul a NER megrogyásához az a végtelen korrupció és közpénzhabzsolás is, amely az elmúlt években szinte a normalitás részévé vált; de leginkább azért fogja a választók többsége elkergetni ezt a politikai vezérelitet, mert rohadtul elege lett már a pökhendiségből, a kivagyiságból, az értelmetlen arcoskodásból; annak minden kirakati eszközével, a jachtokkal, magángépekkel, a felsőbbrendűséget bizonyítani akaró milliós bőrtáskákkal együtt. Azért fognak a mostani ficsúrok elbukni, mert nem értik a politikusi szolgálat lényegét, kikopott belőlük mindenféle alázat; ha volt egyáltalán bennünk bármennyi is. Kifejezetten jót fog tenni ennek a garnitúrának egy hosszabb idejű ellenzékiség, szépen meg fogják újra tanulni, hogy miről szól az emberek szolgálata. Nekünk sem ártott.

Hogy miért írom ezt? Mert Rétvári Bence képében ismét szembejött velem a bicskanyitogató fideszes arrogancia. Az a nagyképű kivagyiság és kézlegyintős pökhendiség, ami kormányzati hivatalban ülve és közfeladatot ellátva már több mint tűrhetetlen. Ezek a fiúk tényleg azt hiszik, hogy államtitkári névjegykártyával a zsebükből ők a környék csicskáztatói, holott mindössze közpénzből fizetett közszolgák. Az emberek kiszolgálói.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te meg a szeviépbe, ha sikerül végre eleget tenni az egyik EUelvárásnak,
a bírói kar függetlenségének.

LOL, megszólalt az utolsó MSZP-s, akit MSZP-sként választottak meg bárhova is. :))))))

Újhülye a a végtelen korrupcióról hablatyol.
Korrupció szerte a világon létező valami, de attól még nem kell mindent egybe mosni, nem kell úgy gondolni, hogy mindegy, mi mennyi.
Egy-egy esetből nem lehet extrapolálni az egész jelenségre.
Ezért működtetik például az Eurostat intézményét, amely releváns adatokat gyűjt és tudományosan elfogadott módszerekkel elemezni képes azokat.
Tény, hogy az online korszak bevezetése előtt az Európai Unió legnagyobb adóelkerülési mértékével bíró államai között szerepelt Magyarország.
A gazdaságfehérítés online korszakát 2014-ben indította el a kormány, az online pénztárgép bevezetésével. A következő évben indult az EKÁER (elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer), majd 2018. júliustól, az online számlázás bevezetésével még nehezebbé vált a trükközés. A bizottság szakértőinek előzetes becslése alapján 2019-ben az áfarés mértéke még tovább, 6,6 százalékra javult, ezzel az értékkel megelőztük Ausztriát és Dániát is.

Oszkó Péternek, a Bajnai kormány pénzügyminiszterének nagyon rossz a véleménye az ilyen konkrétumok nélküli korrupciós vádaskodásokról:
"Többek között azt, hogy önök is rögtön korruptnak, NER-lovagnak hisznek, amiért nyertünk állami pályázaton.
Viszont ha valaki elfogadja ezt, hogy nem lehet pályázni, pályázatot nyerni, az elfogadja ezt a narratívát is, és maga legitimálja azt a hozzáállást, hogy a közpénz az mindig az épp hatalmon levő politikai erő pénze.
ÁLLAMI TÁMOGATÁSRA PÁLYÁZNI SZABÁLYOS MÓDON, AZ NEM KORRUPCIÓ, HANEM A MEGFELELŐ, TRANSZPARENS ELJÁRÁS."

Mindezt meg lehet írni brüsszeli bürokratákról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés