Egy éve nem tesz semmit az óbudai önkormányzat a Porta Praetoriát borító falfirkák ügyében

2021. október 18. 17:48

Az önkormányzat feljelentést tett, és el is fogták a graffitizőket, de a falfirkákat még mindig nem távolították el.

2021. október 18. 17:48
null

„A Porta Praetoria Óbuda egyik legfontosabb római kori emléke” – olvasható Bús Balázs Facebook-bejegyzésében, melyhez egy videót is csatolt. Ebben arról beszél, hogy míg a korábbi önkormányzat azonnal eltávolította ezeket a falfirkákat, és erre külön forrást is biztosítottak a költségvetésben, addig a jelenlegi vezetés „nem hajlandó” rendezett körülményeket teremteni a környéken.

Elfogadhatatlan, hogy Szabó Tímea, aki állandóan aggódik a limes kapcsán, pont a limesnek az egyik legfontosabb helyszínén semmit nem tesz annak érdekében, hogy ezek a grafittik megszűnjenek”

– fogalmazott Bús Balázs. 

Nyitókép: Facebook 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. október 19. 19:49
Én hallottam már olyan kortárs műről, talán Bécsben volt csilivili üveg kiállítóteremben: egy hajléktalan odacsinált. Aztán kortársművész lett belőle. Tessék réztáblát kitenni mellé: a szerző is megvan. Én odaláncolnám egy kőhöz, nézze, reggel este meg éjszaka.
nempolitizálok
2021. október 19. 14:14
Nem holokausztemlékmű, ezért nem is érdekli őket.
T. Péter
2021. október 19. 12:47
Valóban le kellene már tisztítani, de az nem igaz, hogy egy éve. Március végén történt, akkor fogták el őket: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/tettenerve-graffitiseket-fogtak-az-obudai-rendorok Nem az önkormányzat tett feljelentést, hanem nyilván a közeli lakók hívták a rendőrséget, mert tettenérték őket.
Welszibard
2021. október 19. 11:28
Létezik valaki olyan ember, akinek ez tetszik? Ha igen, akkor festesse tele a saját házfalát ilyenekkel és gyönyörködjön benne. A köztulajdonban levő műemlékekhez ne nyúljon egy primitív falfirkás, mert el találja törni valaki a kezét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik