Mégsem íjjal végeztek a norvég terrortámadás áldozataival

2021. október 18. 15:56

Öt embert gyilkoltak meg az Oslo melletti kongsbergi ámokfutásban múlt szerdán. Legkevesebb három másik személy súlyosan megsérült.

2021. október 18. 15:56
null

A norvégiai támadás áldozatait nem íjjal és nyíllal ölték meg, ahogy azt korábban gondolták – jelentette be a rendőrség hétfőn.

Öt embert gyilkoltak meg az Oslo melletti Kongsberg tombolásában múlt szerdán

Legalább három másik személy súlyosan megsérült. A rendőrség kezdetben az áldozatokról azután számolt be, hogy „láttak egy férfit, aki állítólag íjjal és nyíllal sétált körül”. Most tisztázták, hogy míg íjat és nyilat használt a tettes az emberek megtámadására, azt a gyilkosságok előtt már eltette.

– áll a norvég rendőrség hétfői közleményében. „Van, akit saját otthonában ölnek meg, néhány embert pedig nyilvános területen”.

Szúrófegyvereket foglaltak le, amelyek a bűntényhez köthetőek

Ennél többet azonban nem voltak hajlandóak elárulni az ügy további részleteiről „a még ki nem hallgatott tanúk és az áldozatok érdekében”. A múlt héten bejelentették, hogy összesen három fegyvert foglaltak le, köztük íjat és nyilat

Az elkövetőt, Espen Andersen Braathent röviddel a támadás után letartóztatták, aki később beismerte a gyilkosságokat.

Az elkövetőt négy hétig tartják fogva, ebből kettőt elszigetelten tölt, és tiltják számára a kommunikációt. A 37 éves dán állampolgárt öt rendbeli gyilkosság és három rendbeli gyilkossági kísérlet miatt tartják előzetes fogvatartásban.

Braathen muzulmán hittérítő, akin korábban a radikalizálódás jeleit tapaztalták, és ezt jelezték is a rendőrségen. Ennek ellenére a hatóság hétfőn megismételte, hogy „betegség tűnik a legvalószínűbb hipotézisnek a cselekvés indítéka szempontjából”.

A tettest be is fogadták egy egészségügyi intézménybe, hogy „teljeskörű bírósági megfigyelésen" essen át és megállapíthassák, hogy épelméjű volt-e a támadás idején – jelentette be a rendőrség a múlt héten.

Fotó: YouTube

Kapcsolódó cikkek

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2021. október 19. 11:51
Globális szarkeverés . Apokalipszis . Tipikus megfélemlítési akció a hitetlenek irányába , rendőri segédlettel .
critical man
2021. október 19. 08:58
Öcsémnek van egy 80 fontos számszeríja. Céllövő heggyel, ami gyakorlatilag tompa, arra szolgál beleálljon a céltábla mögötti szalmabálába bele lőttünk egy nagy tölgyfába. Vagy 5 cm mélyen állt bele, a hegyet ki sem tudtuk venni, a vesszőt tudtuk nagy nehezen lecsavarni a fába szorult hegyről. Egy másik vessző úgy elment megpattanva a földön, hogy meg sem találtuk. Na itt fejeztük be az erdei lövöldözést, nem akartunk véletlenül kinyírni egy általunk meg sem látott embert valahol a fák között. És vannak 175 fontos íjak is, vadászheggyel szerelt vesszővel. Aki nem tudja mi az, az képzeljen el 3-4 háromszög alakú zsilett pengét 90-120 fokban felszerelve, de itt egy kép róla. Darált húst készít a belső szervekből, pláne ha mozog is utána az áldozat. https://www.ijaszbarat.hu/img/28870/_vyr_607hrot-lovecky-allen-beartooth/470x450/_vyr_607hrot-lovecky-allen-beartooth.jpg
elfújta az ellenszél
2021. október 18. 19:19
Mai mércével az iszlám vallás, de akár más vallások alapítóit is mentálisan zavartnak lehetne értékelni. A DSM IV-ben létezik ilyen kategória. Eredeti kontextusban persze szent megszállottságról van szó. Egy pszichológusi szakvélemény önmagában már ezért sem komoly
Tehetős Totó
2021. október 18. 19:09
Toll(as)kés...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik