Már fel sem szisszenünk

2021. október 18. 12:26

Pilhál György
Magyar Nemzet
Fekete-Győr András kijelentésének értékelése pszichiátriai feladat.


„»Nemcsak sima többségre, de kétharmados győzelemre is esélyünk van« – írta közösségi oldalán vasárnap Fekete-Győr András, a Momentum nemrég elzavart elnöke. Kijelentésének értékelése pszichiátriai feladat, nem a mi dolgunk, mindenesetre a szűk emberke állapota egyre aggasztóbb.

Igaz, elmebeteg kijelentések tekintetében a lebőgött atléta nem lóg ki pártjából – a nagy mellény viselete arrafelé alapvetés. Két nappal korábban például Cseh Katalin uniós képviselő harcos ultimátummal állt elő az Európai Bizottságnak címezve: »Világosan fogalmaztunk és időben jeleztük: ha az Európai Bizottság nem alkalmazza a jogállamisági mechanizmust, pert indítunk a testület ellen, amiért vonakodnak […] forrásmegvonást alkalmazni Magyarországgal és Lengyelországgal szemben.«

Hősnőnkkel ellentétben még Angela Merkel leköszönő német kancellár is úgy látja, a két országnak joga van az unió bíróságához fordulni, hogy az európai joggal összhangban cselekednek-e – az Európai Bizottság erre az ítéletre vár. Hiba lenne előtte bármilyen büntetőintézkedést hozni. (Cseh Katalint még saját Facebook-oldalán is hazaárulónak nevezik. Stimmel.)

Aki nem tudná, az Európai Bizottság azért nem kéri a jogszabály előírásait, mert szavát adta az állam- és kormányfőknek, hogy megvárja vele az EU bíróságának e rendeletről szóló ítéletét, ami a jövő év elején várható. A brüsszeli parlament jogi bizottsága azonban – a hörgő-lihegő Cseh Katalinnal az élen – ezt törvénytelennek tartja.

Azon már rég nem szisszen föl az ember, hogy a Momentum brüsszeli képviselői – Cseh Katalin mellett Donáth Anna – rendre a magyar kormány ellen szavaznak. Ők ilyen »magyarok«.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés