„Budapest önöknek az elmúlt hónapban egy kampánypódium volt” – Dömötör Csaba a Karácsony-pártnak

2021. október 18. 14:27
„Budapest az ország fővárosa, a budapestiek otthona, és mindannyiunk büszkesége. Ne engedjük, hogy a baloldali tétlenség áldozata legyen!” – húzta alá az államtitkár.

Az előválasztás eredményhirdetését követő első parlamenti ülésen Szabó Tímea a többi között arról beszélt, hogy szerinte „a demokrácia visszatérésétől Orbán Viktor és a Fidesz totális pánikba esett”. Mint fogalmazott: „a fiúk megrémültek, mert kiderült, hogy a propagandájuk teljes kapufa”. Mint mondta, „amíg az előválasztási sátraknál hosszú sorok álltak, addig a »Stop Mindenki!« standoknál magányosan toporogtak” a kormány „alkalmazottai”.

Megmozdult a zalai jobboldal, csak nem Márki-Zay mellett

A Fidesz csak Zala 01 számú választókörzetében több aláírást gyűjtött Gyurcsány ellen, mint ahányan az egész megyében szavaztak az előválasztáson. Bővebben is érdekel...

Dömötör: Ha a közel egymillió a „demokrácia újjáéledése”, akkor a hárommillió háromszorosan az.

Szabó Tímeának adott válaszában Dömötör Csaba emlékeztetett: „a kormánypártokat a legutóbbi választáson közel hárommillióan tüntették ki bizalmukkal”. Mint fogalmazott: „tehát ha a közel egymillió a »demokrácia újjáéledése«, akkor a hárommillió háromszorosan az”.

Az államtitkár válaszában arra is kitért, hogy

Szabó Tímeáék pár nappal ezelőtt még hasonló magabiztossággal, és hasonlóan magas lóról hirdették azt, hogy a kormánypártok Karácsony Gergelytől félnek.

Mint az államtitkár Szabó Tímeához szólva felidézte: „az ön mögött ülő Tordai Bence azt mondta, hogy azért félünk, mert Karácsony Gergely majd elhozza a jövő szövetségét, még pedig miniszterelnökként”. Hozzátette: „azóta Karácsony Gergely visszalépett”.

Az előválasztásról szólva

Dömötör Csaba kitért arra is, szerinte „aki kevésbé követi a politikát, egymásnak ellentmondó állításokat, és fél nap alatt porba hulló ígéreteket hallhatott”. Felidézte: „arról üzengettek például egymásnak, hogy ki rántja majd félre a kormányt. Aztán azon ötletelgettek, hogy inkább közösen indulnának. Aztán Karácsony Gergely dobbantott egyet és azt mondta, hogy csak akkor lép vissza, ha jön valamiféle villamos, aztán ez a villamos meg is érkezett”.

A miniszterhelyettes felidézte azt is: A The Economist pár hete öles címmel hirdette azt (Karácsony Gergelyről – a szerk.), hogy „ismerjék meg azt, aki majd leváltja Orbán Viktort”. Hozzátette: „Nem volt ez kicsit korai, ez az igyekezet? Hagy döntsék már el ezt a magyarok, tisztelt Képviselőasszony!”

Az államtitkár arra is kitért, hogy visszalépése után Karácsony Gergely egy hét szabadságot vett ki, azért, hogy kampányoljon. Mint Dömötör Csaba fogalmazott:

miközben az elmúlt hónapokban semmi mást nem csinált. És a sokhónapos kampány alatt sok mindennel foglalkozott, csak azzal nem, amivel a választók megbízták: Budapest vezetésével”.

Mint az államtitkár kifejtette:

  • százezrek araszolnak soha nem látott dugókban,
  • romlik  közbiztonság,
  • romlik a köztisztaság, 
  • eltelt két év azóta, hogy Karácsony Gergelyt megbízták azzal, hogy vezessen egy várost, ennek a nyomát nem látjuk.

Budapest önöknek az elmúlt hónapban egy kampánypódium volt” – húzta alá a miniszterhelyettes. Hozzátette: „De ez a város ennél többet érdemel.

Budapest az ország fővárosa, a budapestiek otthona, és mindannyiunk büszkesége. Ne engedjük, hogy a baloldali tétlenség áldozata legyen!”

– hangsúlyozta. 

„Mindannyiunk érdeke, hogy önök, és az önök főpolgármester végre valahára elkezdje a munkát. Ha úgy dönt, hogy elkezdi, akkor a kormány ehhez minden támogatást meg fog adni” – zárta szavait az államtitkár.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szürreális ez a 0%-os Párbeszéd Karácsonnyal és most már Márki-Zayjal (ne felejtsük el, hogy utóbbi arról nyilatkozott, hogy a Párbeszéd frakciójába ül be!).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés