Közel százhúszezren szavaztak szombaton az előválasztáson

2021. október 17. 9:07
Sátorban majd' kilencvenezren, online harmincezren szavaztak.

Az Országos Előválasztási Bizottság a Facebook-oldalán tudatta a legfrissebb részvételi adatokat. A szombati nap pontos adatai így alakultak: Sátorban megjelent: 88.380 fő, interneten keresztül adta le szavazatát: 30.035 fő.

Érdekesség, hogy a posztban megemlítik, hogy „a végleges teljes adat némiképp eltérhet az eddig naponta közölt adatok összegétől. Ennek az az oka, hogy a napi online adatok statisztikai célú zárása 22 óra körül történt, így néhány, a zárás és éjfél között leadott szavazat csak a most összesített részvételi adatokban jelent meg”. Ebben az a legérdekesebb, hogy hivatalosan az elovalasztas2021.hu szerint szombaton 20 óráig lehetett szavazni.

A második forduló adatai

Összesen kicsit több mint hatszázhatvanezer ember szavazott az előválasztás második fordulójában vagy Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre. Ez annyit tesz, hogy többen akartak kettejük közül választani, mint az első fordulóban az öt jelölt közül összesen. Az OEVB szerint majdnem kétszázhúszezer olyan szavazott, akik az első fordulóban nem, viszont eme adat kérdéseket vet fel a választás anonimitásáról, hiszen honnan tudhatják, hogy ki szavazott s ki nem.

Szavazatszámlálás

Külön posztban osztottak meg pár képet az összegyűjtött urnákról, valamint a szavazatszámláló helyiségről. A várakozások alapján hamarosan kezdődik a szavazatszámlálás, az eredmények pedig vasárnap éjjel fognak kiderülni.

Nyitókép: Előválasztás 2021 Facebook-oldal

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én egyet tudok tényszerűen:
Városunkban TÖREDÉK ember nem volt a sátraknál, mint az első körben, és ez minden napra igaz.
Aztán azért mintha hírek is lennének, hogy amúgy is kevesebb a sátor, vidéken itt ott nem is lehetett szavazni, ahol első körben igen.
Ehhez képest szavaztak ugye országosan napi átlagban állítólag sokkal többen, mint az első körben. Ha az online szavazatokat leveszem, akkor is több a NAPI szavazat, mint az első körben.
Irreálisnak tűnik.

Vagy humbug az egész, és semmilyen adat nem igaz.
Vagy tényleg valaki megtrollkodta az egészet.
Vagy még az eddiginél is brutálisbban Budapestre csúszott a részvétel súlya (ami tök vicces lesz, hogy lényegileg nulla közeli vidéki részvétel mellett "választanak" listavezetőt a budapestiek, miközben vidéken kellene nyernie a Mosléknak a győzelemhez).

Egyértelmű.
Ezt mondom napok óta.
Most kezdődik majd csak az igazi haddelhadd.

Mondom, valami nem stimmel.
Ha igaz, hogy kb. 200 ezer ember "új", azaz nem vett részt az első körben, akkor ez azt is jelenti, hogy az első kör szavazóinak az EGYHARMADA otthon maradt, és NEM ment el a második körre. Ez nem fura? Illetve önmagában nem lenne fura, de hogy megjelent egy pont ugyanekkora halmaz, aki meg az első körben nem szavazott... nos, itt vagy bősz fideszezés lesz egy óra múlva, vagy humbug az egész.

Kiegészítés:

Klárika "nyer":
A Fidesz hozta ki győztesnek!!! Napnál nyilvánvalóbb! Márkizay és a telex-index-hvg-s horda nem fog leállni, és simán szakíthatja is a Moslékot...

Márkizay "nyer":
Az eszelős igazolva látja az egész eddigi mozgását, a hazaárulózást, a gyurcsányozást, az egész agresszív marketingelést. TEHÁT MEGY TOVÁBB, MINT A GÉP! Méghozzá a DK ellen. Ez megint csak szakíthatja a Moslékot.

Alapvetően itt egy őrületes hibát elkövettek a pártok... teljesen nyitva hagyták a listaállítást. Ami nem lett volna különösebb gond, ha KamuGeri vagy Klárika nyert volna a másikkal "szemben", mert kb. le vannak osztva a lapok. De a színjáték forgatókönyvét nem ismerő, eszelős MZP boríthat mindent...

Ja, daliás idők voltak 1934-ben. :)

Márki Zay csak a Gyurcsányék által kijelölt úton haladhat. Gyurcsány 10 évi munka után nem azért jutott el idáig a DK-val, hogy esetleges ellenzéki győzelem esetén egy konzervatív szöveget szajkózó, párt nélküli önjelölt fazon fújja a passzátszelet. Próbálkozhat, de úgy jár, mint Medgyessy, aki a mostani helyzethez hasonlóan a jobban eladható jelölt szerepét kapta. Sőt, őt a saját kabinetfőnökének a férje puccsolta meg. Gyurcsány ezt a húzást ha kell, most is megismételheti, bármikor lecserélheti MZP-t Dobrevre

Így van, MZP-ben kódolva van a polgármesteri buktája is.
2019-hez még annyit tennék hozzá, hogy akkor extrém módon kilengett az inga a városokban a Fidesz-ellenes protest mentén. Vegyük ugye sorra a sikeres (!) budapesti meg megyei jogú városi fideszes polgármestereket, akik buktak. Semmi rendkívüli nincs ilyen körülmények között MZP győzelmében inkumbens jelöltként.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés