A Jobbik örül Márki-Zay Péter győzelmének

2021. október 17. 20:42
A párt országgyűlési képviselője, Brenner Koloman elmondta: a Jobbik az ellenzéki egység pártján áll és bíznak benne, hogy ezt meg lehet őrizni.

„A néppárti Jobbik teljes mellszélességgel és fegyelmezettséggel támogatja az előválasztást megnyerő miniszterelnök-jelöltet” – mondta a Magyar Hangnak Brenner Koloman a Jobbik országgyűlési képviselője az előválasztás 51 százalékos feldolgozottságnál. 

A jobbikos politikus szerint az a legfontosabb, hogy minél többen menjenek el jövő áprilisban szavazni, valamint hogy a többi ellenzéki párttal közösen leváltsák „Orbán Viktor és a Fidesz egypárti túlhatalmát megvalósító rendszerét”.

„Az ellenzéki együttműködésben nincs apróbetűs rész, így az összefogás egyetlen jobbközép, keresztény-szociális pártjaként örülünk Márki-Zay Péter győzelmének” – hangsúlyozta Brenner Koloman, aki az első fordulóban Sopronban megnyerte az egyéni képviselői előválasztást.

 A Jobbik az ellenzéki egység pártján áll

A lap kérdésére miszerint a hódmezővásárhelyi polgármester mozgalmának frakcióalakítási törekvését támogatja-e a Jobbik, Brenner azt nyilatkozta: ez majd a pártelnökök és Márki-Zay megbeszélésén múlik, ám ez eddig nem vetődött fel.

Brenner Koloman kiemelte azt is: a Jobbik az ellenzéki egység pártján áll, bíznak benne, hogy ezt meg lehet őrizni, ebben pedig kiemelkedő felelőssége lesz a vasárnap este megválasztandó miniszterelnök-jelöltnek.

Nyitókép: MTI

 

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jakab Petike még elnök?

Elég visszafogott és üres ez a nyilatkozat. (Ahhoz képest, hogy ugye egy elvileg magát "jobboldalinak" tituláló fazon nyert Gyurcsány nejével szemben.)

Közben Jakab facebookján kb. ez jellemzi a kommentmezőt:

Az ellenzékre kell szavazni jövőre, a Miniszterelnököt pedig az új, végre demokratikus Parlament választja majd meg.
Egyáltalán nincs bebetonozva, hogy az csak Márki-Zay lehet.


Péternek szurkoltam..
Viszont sajnálom, hogy a második fordulót nem Dobrev Klára nyerte... Annyira szimpatikus és intelligens nő. MZP belőlem nagyon rossz érzéseket vált ki, semmi jóra nem számítok tőle...se.


Vicc az egész....ki ez a macskajancsi???? Adhatunk a szarnak egy pofont.....
Jakab péternek kellene itt állnia....
Tuti meg vilt bundazva ez is mint minden mas orbannal kapcsolatban.....


Kár, hogy nem mindenki ragaszkodott a szabályokhoz. Mondhatni, a többséget nem érdekelte. Kíváncsian várom, hogyan próbálnak majd meggyőzni arról, hogy az ellenzéki összefogás létezik. Sőt, működik.


Meg vagyok arról győződve, hogy az online szavazatok óriasi növekedése a Fidesz műve. Soha nem fogja OV- t legyőzni ez a tapasztalatlan, furcsa alak, összefogás ide vagy oda. Sajnos. Nem állítom, hogy Dobrev igen, de MZP soha. Akarnokból elég egy, és a mostani nem hiszem, h enged MZP- nek


Legnagyobb hazafiakból a DK kurvájává, most meg kihez is dörgölőzzenek...

Mondanám, hogy legalja, de azt már lefoglalta a DK magának.

B. Kolomán arcára van írva a repeső öröm!...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés