EMMI: Egyelőre nem vezetik vissza a kötelező maszkviselést

2021. október 16. 19:05
„A járvány negyedik hullámában a védekezés már oltásalapú” – válaszolta az ATV kérdésére a minisztérium.

A fővárosi önkormányzat a maszkviselés szigorítását kezdeményezi a kormánynál az új igazolt koronavírusos megbetegedések növekvő száma miat – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a koronavírus negyedik hulláma Magyarországon a közzétett fertőzöttségi, illetve tesztpozitivitási adatok alapján felfutó ágába került: immár több napja ezer feletti az új igazolt koronavírusos megbetegedések száma, illetve az Egészségügyi Világszervezet által „a járvány kontrollálhatósága mércéjének tekintett öt százalék fölé emelkedett a pozitív tesztek aránya”. 

Az EMMI az ATV Híradójának kérdésére válaszolt

a kormány és az Operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, és ha szükséges további intézkedésekről dönt.

„A járvány negyedik hullámában a védekezés már oltásalapú, hiszen a vírus ellen az oltás biztosítja a legerősebb védelmet, és az előző hullámokkal szemben, ma már van vakcina és a lakosság 60%-a védett. Emellett a maszkviselés továbbra is kötelező a kiemelten veszélyeztetettnek számító területeken: az egészségügyi intézményekben (háziorvosoknál, szakrendelőkben, kórházakban) és a szociális intézményekben (oltatlanok számára látogatáskor) emellett a mindennapokban a maszk ugyan nem kötelező, de nem is tiltott, ha valaki hordani szeretné, nyugodtan megteheti” – írták. Az EMMI emlékeztetett, hogy mostantól még több lehetőségük lesz a háziorvosoknak az antigén tesztek elvégézésre, mert közel 800 ezer antigén gyorstesztet biztosítanak részükre.

Fotó: Creative Touch Imaging Ltd / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meg szoktam nézni az Időképen ( aloldal a tematikus részen belül), hogy mi a helyzet a szomszéd országokban. Nos, pocsék. Ezek után megfogadtam, hogy napi ezres esetszám felett felhuzom azt a nyavalyás maszkot a boltokban meg a tömegközlésen. Ehhez nem kellett központi utasítás....

A cikk arról szól, hogy nem teszik kötelezővé.

Van egy rokonom, aki emberkiserletek miatt nem hajlandó magát beoltatni. Ő hordja a maszkot.

Mind meg fogunk halni, te is és én is. Maszkkal, oltással vagy anélkül. Ez biztos.
Megérdemeljük? Szerintem ez nem merül fel.
Egyébként édes okos pofa lehetsz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés