Dobrev Klára: kevesebb „én”, és több „mi” kellene, meg visszafogni az egóból

2021. október 16. 6:58
„Ha Facebook-kommentelők mögé bújnánk, hosszú lenne a listám, amikor fel szeretném sorolni, mit kapok Márki-Zay Péter követőitől” – fogalmazott a DK miniszterelnök-jelöltje.

Dobrev Klára a Népszavának adott interjújában beszélt arról, hogy az előválasztás tétje az, hogy „egy olyan miniszterelnök irányítja-e majd az országot, aki csapatjátékos”.

Egy kicsit kevesebb »én«, és több »mi« kellene szerintem, meg visszafogni az egóból. A vita azt is megmutatta, ki az, aki szavahihetőbb közülünk”

– fogalmazott.

Ámokfutás az ellenzéki összefogáson belül

Mint fogalmazott, az előválasztás első fordulója után Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter „ámokfutásba” kezdett. Dobrev állítása szerint Facebookon rengeteg negatív kommentet kap Márki-Zay követőitől, hozzátéve, hogy „szóvá sem tettem volna mindazt az igazságtalanságot, amiket Márki-Zay Péter politikustársaitól kaptunk, kezdve Lukácsi Katalintól a minket zsarolással vádoló Popovics Juditig”.

Nem tudok olyan fáradt lenni, hogy lehazaárulózzam a másikat”

– ismételte el Dobrev, utalva Márki-Zaynak arra a megnyilvánulására, amelyet azokra a politikusokra tett, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt, a másodikban viszont Dobrev Klárát támogatták.  

A DK miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: „jó lett volna, ha az első forduló utáni szinte euforikus örömöt meg tudtuk volna tartani, és bánom, hogy Péter politikája ezt tönkretette”.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az elszabadult hajóágyú kettétörte a Gyurcsány-hajót...

De semmi esetre sem az egyénközpontú liberalizmus. A Jobbik hatása máris begyűrűzött, mint az infláció az imperializmusból.

Számodra poén? Más számára halálosan komoly.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés