TGM: Márki-Zay Péter egy új szereplőnek tűnik, de a gondolatai nem igazán újak

2021. október 15. 13:35
A filozófus az előválasztás második fordulójáról és a versenyben maradt jelöltekről elmondta: „baloldali ember ezekre nem szavazhat”.

Tamás Gáspár Miklós volt a Partizán értékelő műsorának a vendége. Az adásban az előválasztás volt a téma.
A filozófus elmondta: míg az utóbbi napokban az egész ország „össznépi Török Gáborrá változott”, és elkezdtek az emberek esélylatolgátással és olyan álkérdésesekkel foglalkozni, hogy ki tudja leginkább megverni Orbán Viktort. „Láthatólag sem a választók, sem a jelöltek meggyőződései nem számítanak semmit” – tette hozzá TGM aki szerint „végtelen komolytalanság, sekélyesség, felületesség jellemzi ezt a politikai küzdelmet”, pedig szerinte történelmi tétek vannak.

TGM egyből meg is adta erre a választ: a régóta frusztrált ellenzéki választók nyerni akarnak, ez a győzni akarás az elsődleges számukra.

Márki-Zay Péter egy új szereplőnek tűnik, de a gondolatai nem igazán újak” – mondta a miniszterelnök-jelöltről Tamás Gáspár Miklós, aki szerint nem alkat vagy származás alapján kellene szavazni, hanem „eszmei habitusok” szerint. „Ez olyan mértékben hiányzik, hogy megdöbbentő, és rendkívül aggasztónak tartom” – tette hozzá. Bár nem akart belemenni Márki-Zay elemzésébe, de a hódmezővásárhelyi polgármesterről elmondta: feltűnő, hogy sokszor kér elnézést.

Szóba került a kétharmados törvények átírása feles többséggel és az Alaptörvény közjogi érvénytelenítése  is.

Milyen alapon lehet állítani, hogy nem vezet-e mindez lövöldözésbe, ordítozásba” – tette fel a kérdést a filozófus.

A második fordulóról szólva TGM közölte, nem vesz részt a Márki-Zay és Dobrev közötti harcban, mert „baloldali ember ezekre nem szavazhat”. TGM beszélt Karácsony Gergely visszalépéséről is. „Karácsony Gergely a legjobb bizonyítéka annak, amit mondok. Az, hogy visszalépett, abban nincs semmi különös, az viszont már furcsa, hogy egy jobboldali jelölt javára tette ezt meg. Ezek szerint ilyen mértékben relativizálhatóak a nézetei, amit eddig hirdetett?” – kérdezte a főpolgármesterről TGM, aki korábban azt is elmondta: az első fordulóban a Párbeszéd társelnökére adta a voksát. „Olyan ismerőseim, akiknek a házastársai egy hónappal korábban olyanokat mondott volna, mint Márki-Zay Péter, beadják a válópert” – szúrt oda a Márki-Zay mögé beálló Karácsonynak TGM.

Az is kiderült: egyéniben Csárdi Antalra szavazott, „aki nem sok vizet zavart”.

A fentiek megnézhetőek az alábbi videóban. Tamás Gáspár Miklós a 12. perctől a 34. percig beszél.

 

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LOL

Esetleg valami érdemi, konstruktív érvelés?

Jó pár dologban most konkrétan igaza van.
Pl. hogy messzebb ne menjünk: hogyan képzelitek a jogállam, az alkotmányos berendezkedés és a parlamentáris demokrácia szétverését? Egy egy elmebaj, amit még TGM is józanul lát.

Mi itt már évek óta mondjuk, hogy nagyon gyatra az ellenzéki politikusi felhozatal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés