Márki-Zay szerint Hadházy egy „szent őrült”, a DK pedig csal az előválasztáson

2021. október 14. 16:41
Márki-Zay „szent őrültnek” nevezte Hadházy Ákost, aki szerinte ott is korrupciót lát, ahol nincs is, és nekimegy mindenkinek.

Szűk körű, evéssel egybekötött, kötetlen beszélgetésre hívták a Pécs-keleti Origó Házba Márki-Zay Pétert kedden este – írja a Pécs Aktuál. A beszélgetés egy pontján Márki-Zay „szent őrültnek” nevezte Hadházy Ákost, aki szerinte ott is korrupciót lát, ahol nincs is, és nekimegy mindenkinek. Mindezt azonban nem negatív éllel tette, hanem elismerően, mert úgy vélte, hogy most ilyen emberre van szükség. 

Csalás, nem csalás 

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint az előválasztáson a DK „nem túl meglepő módon csal”, és megemlítette azt is, hogy van olyan sátor, ahol „csak DK-sok vannak”. Ezt megelőzően egyébként arról kérdezték, hogy a 2018-as országgyűlési választáson történt informatikai leállás megismétlődhet-e. Attól utalt ugyanis a kérdező, hogy így csalhatott a Fidesz. Erre Márki-Zay megnyugtatott mindenkit, hogy a hivatalos választási rendszer jól működik, papír alapú, nem befolyásolják „informatikai hibák”, mindenki teljesen nyugodt lehet: nem lehet csalni. 

Márki-Zay egy ponton arról is beszélt, mi történne akkor, ha nyer, de nem szavazzák meg miniszterelnöknek. A miniszterelnök-jelölt szerint a legtöbb szavazatot kapott párt listájának első helyén áll a miniszterelnök, őt kéri fel formailag a köztársasági elnök, majd dönt a parlament. Ha többségben vannak az ellenzéki pártok, akkor nem szavazzák meg, és nem lesz miniszterelnök az illető.

A hangfelvételeket ide kattintva lehet meghallgatni.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hadsenkiházy nem szent, hanem őrült: egy tetszőleges témát bedob, s akkor az attól kezdve szerinte "korrupciós ügy". A józanok feladata, hogy átlássanak a Hadsenkiházy szitán...

Vegytiszta bolsevik logika.

Amúgy Hadházy őrült, "szent" nélkül.
Márky-Zay dettó.

Nem teljesen nyilvánvaló, de sanszosabb.
Azért MZP egy csomó olyan támadási felületet nyújthat, amit Dobrev nem. Nem fekete-fehér ez sem.

Már a szavazás első napján ezzel a csalásozással kezdte.

Szerintem ha "nyer", akkor nem bír majd leállni, megy tovább, azonnal saját frakciót fog követelni, a saját embereit a listára, nem folytatom. Nem lesz ez fáklyásmenet a Mosléknak.

Osztom az aggodalmadat némileg, de egyrészt ennyire nem fekete-feher az ábra, másrészt a Fidesz NEM involválódhat ebben a cécóban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés