Az egyházon belüli szexuális visszaélés a korrupció egyik legocsmányabb formája

2021. október 14. 10:20

Perintfalvi Rita
Facebook
Nagyon szívesen hallanék ebben a témában Márki-Zay Péter és Dobrev Klára terveiről.

„Nagyon fontos lenne egy független Áldozatvédelmi Intézet felállítása, ami szakértőkből állna (jogászok, törvényszéki szakértők, pszichológusok stb.). Akik az egyházaktól függetlenül vállalnák azt, hogy beszélnek az áldozatokkal és mindenben a segítségükre lesznek. A jogi és a pszichológiai segítségen túl nagyon fontosnak tartanám azt is, hogy az áldozatok kapjanak jóvátételt az elszenvedett sérelmekért.

Hiszen sokszor évekre, évtizedekre, sőt gyakran egy egész életre megnyomorította őket a papjuk által elkövetett szexuális bántalmazás. Ha ilyesmit egy egyházi ember követ el – kvázi az Isten nevében, azaz visszaélve azzal a spirituális-szakrális hatalommal, aminél nagyobb hatalom nincsen a világon – akkor az áldozatok teljesen elveszítik a jóba vetett hitüket, az életbe és az emberekbe vetett bizalmukat. Amit rendkívül nehéz, ha ugyan egyáltalán lehetséges kigyógyítani.

Azt gondolom, hogy az egyházon belüli szexuális visszaélés a korrupció egyik legocsmányabb formája, a jó és a szent elárulása. Ha ilyesmi történik, az nem lehet pusztán egyházi belügy! Hiszen ezek a gyermekek, serdülők vagy éppen felnőttek egyben magyar állampolgárok is, akik számítanak arra, hogy ha kell a jogrend és az állam megvédi őket a bántalmazó egyházaktól. 

A DK-hoz Vadai Ágnesen keresztül már eljutott az »Amire nincs bocsánat – Szexuális ragadozók az egyházban« címmel júniusban kiadott könyvemet. És szinte biztos vagyok benne, hogy Dobrev Klára is olvassa. Remélem, hogy Márki-Zay Péterhez is eljutott már a könyv híre és a benne megszólaló 10 áldozat története. Úgy gondolom, hogy az egyházon belüli szexuális visszaélési ügyek teljes felszámolása lehetne egy olyan ügy, amibe a teljes ellenzéki koalíció egy emberként beleáll. Nem tudom elképzelni azt, hogy bárki közülük a tettesek vagy az eltussolók pártjára állnak. Szóval nagyon szívesen hallanék ebben a témában kettőjük terveiről, elképzeléseiről! Akár most, akár a 2. forduló lezárulása után.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Perintfalvi Rita a magyar anyák szégyenfoltja.

Riszálja magát a csajszi, csapja a reklámot magának, miközben hamis feltevésekkel kelt hangulatot az egyház ellen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés