Én Márki-Zay Péterre szavaznék

2021. október 13. 21:26

Ágoston László
Facebook
Márki-Zayra nincsenek felkészülve a Fidesz oldalán.

„Én Márki-Zay Péterre szavaznék. 

Nem »lelkesedem« érte, nem hiszem, hogy »ő hozza el a változást«, mert ahhoz nem lenne elég a parlament 2/3-át lecserélni – ahhoz a magyarok 2/3-ának a gondolkodásának a 2/3-át is le kéne cserélni valami kulturáltabb, felelőssebb, elfogadóbb... európaibb hit- és eszmerendszerre.

Azért szavaznék rá, mert ő a »rendszeren kívüli« jelölt, aki az egyetlen alternatívát jelenti »az akkor most az elmúlt 12 évre vagy az elmúlt 8 évre szavazol« hihetetlenül ártalmas kérdésfeltevése helyett.

Dobrev Klára lehet akármilyen felkészült, akármilyen nagyszerű, akármilyen akármi, egy ketté szakadt országot legfeljebb a másik oldalára fordítani tud, össze nem foltozhat soha. Nem állítom, hogy Márki-Zaynak sikerülni fog, de Dobrevnek nem sikerülhet.

Dobrev a tökéletes jelölt – a Fidesz szempontjából. Nem mondom, hogy ők állították, de nála jobbat nem is állíthattak volna. Tökéletesen illeszkedik a »mi vagyunk vagy a Gyurcsány« elképesztően suta és buta narratívájába, és tökéletesen alkalmas arra, hogy az »úgysem változik semmi« érzésével fásítsa el a szavazókat.

( Ez a pillanat is eljött: rommá dicsérik Dobrev Klárát a Magyar Nemzetben )

Márki-Zayra nincsenek felkészülve a Fidesz oldalán. Főleg, hogy egyszer már megverte őket, amikor a teljes ellenzék csődöt mondott.

Emlékszem, aznap azt írtam: »Hallottátok ezt a dördülést Hódmezővásárhely felől? Egy országnak ugrott helyre a gerince.«

Ez az az érzés, amit a Fideszes partizánokkal teleültetett ellenzék nem tudott elérni 2010 óta, és ez az az érzés, amitől a leginkább félhetnek most, ha félhetnek bármitől.

A remény.

Olvastam, hogy egy kísérletben megnézték, a vízben magukra hagyott egerek mennyi idő alatt adják fel és süllyednek halálba. A kilátástalan helyzetben nem kellett sok, hogy feladják.

Aztán megpróbálták úgy is, hogy az éppen elsüllyedő egereket kimentették, hagyták pihenni, és újra visszadobták őket a vízbe.

Hatvan óráig küzdöttek utána. Mert volt miben hinniük, volt bennük remény.

A kísérlet végtelenül etikátlan, de a lényeget azt hiszem így is értjük: egy reményét vesztett, fuldokló országban a kormány számára a legfélelmetesebb ellenség a remény.

A remény, hogy lehet más.

Nem csoda, hogy a Fidesz Dobrevet akarja – ami önmagában elég lenne, hogy én ne őt akarjam.

Márki-Zay nincsen az ínyemre. Ha az lenne, akinek én látni szeretném, talán 10 százalékot sem érne el. Ezért nem tervezek hazamenni. Ezért nem lenne fair, ha a szavazatommal befolyásolnám olyanok életét, akik viszont otthon vannak vagy otthon akarnak élni.

Lehet, hogy Dobrev kiváló ember, kiváló politikus, kiváló bármi. Még csak nem is kétlem. De a Fidesz számára ő a tökéletes jelölt. Nem tagadjatja le az árnyékát.

Márki-Zay lehet tökéletlen, lehet, hogy nem eléggé az én szám íze szerint való, de jelenleg az egyetlen remény arra, hogy valami változik Magyarországon.

Már sokat írtam róla, miért tartom hiúnak ezt a reményt, de Dobrevvel ez a hiú remény is szertefoszlik. És 12 év gusztustalan, gerinctelen és gátlástalan Gyurcsányozása válik hirtelen érvényessé...

Én Márki-Zay Péterre szavaznék. Nem mert lelkessé tesz, hanem mert nem lomboz le. Nem veszi el a reményt.

(Egérkísérlet:)”

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te Pol Pot és Hitler keverékére is leszavaznál Orbán ellen, nagy kaland.

Egy Angliába kitántorgott genderfluid alak, aki onnan köpködi nap mint nap Magyarországot (és pláne és különösen a Zorbánt).

Nem sokat értesz te ebből a játékból. MZP-nek csupán akkora mozgástere lenne, amekkorát a DK, mint legnagyobb frakció hagyna neki. Vagy csicskás lesz, vagy Medgyessy sorsára jut.

Csak a hülyék gondolják, hogy az összefogásban bárki labdába rúghat. Gyurcsány nem azért hozta létre a DK-t, hogy egy magányos politikai kalandor a saját állítólagos konzervativizmusa szerint fújja a passzátszelet. Ebből következik, hogy ez az egész csak műbalhé. Hiába nem meri az összefogás Gyurcsányt jelölni listavezetőnek, ha úgy alakul, diktálni ő fog. Tíz évi munkája van benne, ezt a jelenlegi színjáték miatt nem hagyná veszni.

Marki Zay Péter az új Centrumpárt.

Rommá dicsérik Dobrevet a Magyar Nemzetben, HAZUDJA a TELEX, terjeszti a poliamoroso Agoston.
Elolvastam. Összeszedték a Dobrev pártiak hűségnyilatkozatait. Az ellenzékiekét.
Ezek a baloldaliak tényleg ennyire semmit nem értenek a világból, vagy minket néznek teljesen hülyének, még ezt nem értem.
Aztán mindkettő is lehet egyszerre.

Már a névválasztás, DK, is erre utal.
Mert a megalakulásakor kivel volt koalícióban Gyurcsány, már a feleségén kívül?
Tudta, hogy majd mint a hammelni furulyás, betereli a koalíciójába a sok csipcsup pártocskát és aztán azt csinál, amit akar.
Mutogatják itt a kanadai ügynököt, de mögötte is Gyurcsány áll, csak azt képzelik, hogy MUP-vel is, mint Medgyessyvel, nagyobb rombolásra lesznek képesek.
Remélem, kétszer nem lépünk be ugyanabba...

Ennyit arról, hogy beleszólhattak- e a választók abba, hogy mi legyen az erősorrend a moslékban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés