A FIFA vizsgálja a Wembleyben történteket

2021. október 13. 11:48
A magyarokat szeptemberben már két zárt kapus mérkőzéssel büntették.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálja az angol-magyar és az albán-lengyel világbajnoki selejtezőmérkőzéseken történt rendbontásokat. „A FIFA jelenleg elemzi a kedd esti találkozók jelentéseit, hogy az alapján hozza meg a megfelelő intézkedéseket. A FIFA határozottan elítéli az Anglia-Magyarország és az Albánia-Lengyelország mérkőzésen történteket, mert továbbra is elutasítja az erőszak és a megkülönböztetés minden formáját” – áll a FIFA szerdai közleményében, amely

leszögezte, zérótoleranciát alkalmaz az ilyen „irtózatos viselkedéssel” szemben.

A Wembley Stadionban nem sokkal a kezdés után verekedés tört ki a vendégszektorban a szurkolók és a rendőrök között. A rendőrség közleménye szerint akkor robbant ki a „kisebb rendbontás”, amikor a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt. A rend rövid idő belül helyre állt.    

Az ugyancsak I csoportban rendezett tiranai összecsapáson még súlyosabb incidens történt, ugyanis közel negyedórára félbeszakadt a mérkőzés. A mindkét válogatott szempontjából sorsdöntő találkozón az albán szurkolók feldühödtek, amikor a lengyelek megszerezték a vezetést a 77. percben, és üvegekkel dobálták a vendégjátékosokat, ezért hosszú ideig állt a játék. A magyarokat szeptemberben két zárt kapus mérkőzéssel büntette a FIFA az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt, de a büntetés felének végrehajtását felfüggesztette. Amennyiben most is elmarasztaló ítélet születik,

könnyen életbe léphet a második találkozóra vonatkozó büntetés.

Az első zárt kapus meccsét már lejátszotta a magyar csapat, ugyanis múlt szombaton üres lelátók előtt fogadta Albániát.

(MTI)

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sokan elfelejtették, hogy Európa legdurvább szurkolói Angliában voltak. A késelések, a Heysel tragédia etc. miatt a csapataik vagy öt évre ki lettek tiltva a kupákból. Ennek hatására kegyetlen tisztogatásba kezdtek, mert a futballjuk léte forgott kockán. Bizonyos akkori intézkedéseiket át kellene vegyük, mert saját magunknak ártunk. Meggyőződésem az, hogy másként végződött volna az albán meccs, ha nem zártkapus és lenne talán még esélyünk a VB kijutásra.

Javasolnám a FIFA ellen egy vagyonvizsgálati eljárás lefolytatását mondjuk Mesterházi Sándor és 65 bűntársa* vezetésével és garantálom, hogy új ismereteik lesznek a koncepciós eljárásról.

*Volt adóhivatali vezető és más munkatársak

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés