A Fidesz ,,zöld” programja a beton és a térkő

2021. október 13. 7:22

Donáth Anna
Facebook
Mindeközben Orbán Viktor környezetvédelem-ellenes kampányba kezdett.

„Mire gondolhat egy átlagember, ha meghallja: Zöld Város program? Elég egyértelmű: parkokra, fákra és bicikliutakra, azaz élhető környezetre, épített és élő környezet fenntartható együttélésére. Ezzel szemben a Fidesz »zöld« programja mit jelent a városokban? Betont és térkövet. Teljesen egyértelmű, hogy a kormányt nem érdekli a valódi környezetvédelem, mindössze kommunikáció szintjén foglalkozik a kérdéssel. Cselekedeteivel, mondjuk egy valódi zöld program megvalósításával még véletlen sem akarja veszélybe sodorni strómanjait, akik jellemzően a környezetszennyező és romboló építőiparban mozognak. Elég csak ránézni Tiszafüred új főterére: kősivatag szökőkúttal, néhol betoncserépben szenvedő fákkal. El lehet képzelni, hogy mennyire élhető és emberi lehet ez nyáron: semennyire, szinte lehetetlen a téren meg maradni, mert olyan forróság van.

És Tiszafüred nem az egyetlen áldozata a kormány kamu zöld politikájának. A debreceni Dósa Nádor tér sem sokkal különb, csak míg Tiszafüreden óriás beton cserépbe ültették a fákat, addig Debrecenben óriás beton müzlis tányérba. A Dósa Nádor tér elhibázott koncepciója ellen tavaly óta a helyi momentumos közösség is aktívan küzd, bizonyítva ezzel, hogy mi valóban egy emberségesebb és zöldebb Magyarország felépítésén dolgozunk. Mindeközben Orbán Viktor látványos EU- és környezetvédelem-ellenes kampányba kezdett. Ez nem meglepő, hiszen az Unió, ellentétben a magyar kormánnyal, valódi cselekvési tervet készít a klímakatasztrófa elkerülésére. Az »Irány az 55« uniós zöld programnak ugyanis nem az a célja, hogy még több pénzhez juttassa az óriás szennyezőket, ahogy az kormány teszi a »Zöld város« program égisze alatt. Éppen ellenkezőleg, az EU nem adókedvezményeket fog adni a klímaromboló multinacionális cégeknek, hanem megadóztatja őket, hiszen nekik kell viselniük a klímakatasztrófa elleni küzdelem költségét, nem az embereknek.”

Kép forrása: Donáth Anna Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Méhlegelő legyen inkább mindenhol.
Azaz: parlagon hagyott területek.
Hadd fuldokoljon a magyar!
És miért legyen rendezett egy tér, ha lehet elhanyagolt, rendezetlen, régi és koszos?
Mint a baloldal egész mentalitása.

Dontáh kacsa megint kullog Orbán után, lopni akarja Orbán erélyes kiállását a klimavédelem mellett, a multik megadóztatásának követelését.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés