Hazaárulózni pedig nem hazaárulózik az ember

2021. október 12. 14:47

Hont András
Facebook
És ha mégis, jól teszi, ha elnézést kér.

„Ugyanakkor a magyar beszéd régóta teljes hazaárulózásban van, legföljebb a szó nem hangzik el. Mutatom, mire gondolok. Amennyiben az előválasztás győztese végül Dobrev Klára lenne, úgy már most látszanak azon tízezrek, akik ezt nem fogják elfogadni. Abban a minutumban harsan majd föl a kérdésnek álcázott csatakiáltás: »akkor inkább maradjon az Orbán?!!« Az őszinte válasz az volna, hogy felőlük akár maradhat is, nem az ő ügyük, illetve egyeseknél az, hogy igen, akkor inkább maradjon. Csakhogy ezt bizonyos körökben csak pusmogva lehet beismerni, ugyanis ott, ahol csak egyetlen alternatíva igazolható morálisan és a haza üdve szempontjából, ott mindenki más hazaáruló.

Teljesen legitim álláspont az is, hogy valaki szerint maradjon a Fidesz. A probléma az, hogy ezt nagyon-nagyon kevesen képviselik autonóm módon, nem a százmilliárdos propaganda sáncai mögé bújva szópaneleket hajigálva ki mögüle. Az is legitim vélemény, hogy bizonyos körülmények közt édesmindegy, ki megy, és ki marad, bármit is ordibál a demokratikus közvélemény.

Nem volnék azonban igazságos és pontos, ha a verbális abúzusoknak csak az egyik fajtájáról emlékeznék meg. Nehezen vagyok vádolható dékás érzelmekkel, ám egészen fölháborító, amit egynémely önjelölt próféták a Demokratikus Koalíció tagjaival és szavazóival szemben megengednek maguknak.”

Nyitókép: Hont András Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan.
Érdemes hozzáhallgatni az eggyel korábbi - pár hónappal ezelőtti - interjút, ugyanott, ugyanúgy Honttal. Én akkor hallottam MZP-t először hosszabban. IJESZTŐ. Hont kn. tízszer próbálta kipiszkálni abból a dogmából, hogy 50%+1 mandátummal alkotmányozni fog és bármit megtehet, meg hogy minden fideszes parlamenti képviselőt börtönbe kell zárni... hasztalan, lepergett róla az elemi logika is. A másik megdöbbentő dolog a végtelen nárcizmusa. ÉN, ÉN, ÉN... elértem, megcsináltam, ÉN, ÉN, ÉN... közben mindenki áruló, potenciális áruló... megint csak Hont próbálta csitítani, erre et a vadállat egyre jobban belehergelte magát, hogy pl. VONÁT KONKRÉTAN PÉNZÉRT MEGVETTE A ZORBÁN... elmebaj. És ez az a Jobbik, amellyel úgymond a legjobb nexusa volt eredetileg. Most éppen a Momentum támogatja, holnap szemét árulók lesznek... na vajon miért nem veszi fel Jakab neki a telefont sem...

... és azért emlekezzünk, az egész onnan indult, hogy ezt a nímandot felkarolták az ellenzéki PÁRTOK, Jobbiktól DK-ig, konkrétan Szabó Gábor meg a jobbikoa aktivisták tették polgármesterré Hodmezőn.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés