250 milliárd forintot kapnak a nyugdíjasok novemberben

2021. október 12. 7:46
A nyolcvanezer forintos juttatást minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy megkapja.

Külön juttatások címén 250 milliárd forintot folyósít  az államkincstár a nyugdíjasoknak novemberben – olvasható a Magyar Nemzet keddi számában, amelyben a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára kifejtette, hogy az összegből kétszázmilliárdot tesz ki a gazdasági növekedésnek köszönhető nyugdíjprémium.

Novemberben kiegészítő nyugdíjemelést és nyugdíjprémiumot is kapnak a jogosultak

A nyolcvanezer forintos juttatást minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy megkapja. A kiegészítő emelés ötvenmilliárdot jelent a jogosultaknak – mondta a Mediaworks Hírcentrumának nyilatkozva Tállai András. Mint fogalmazott:

egy hónap múlva két jogcímen is külön összeghez jutnak a nyugdíjasok.

November közepén – a rendes havi ellátással együtt – kézhez kapják a jogosultak a kiegészítő nyugdíjemelést és a nyugdíjprémiumot is. Az államtitkár emlékezetetett, hogy a nyugdíjtörvény alapján 435 ezer embert ennél kisebb prémium illetett volna meg.

„A gazdaság teljesítményének köszönhetően a kormány mindenkinek ki tudja fizetni a teljes összeget. A jogosultaknak ezen a címen összesen 198,7 milliárd forintot folyósít a kincstár” – ismertette Tállai András, majd kiemelte: a juttatást nemcsak az öregségi nyugdíjat kapók vehetik majd kézhez.

A politikus kitért arra, hogy Gyurcsány Ferenc kormánya alatt megszűnt a 13. havi nyugdíj, de a törvénybe foglalt ígéret sem teljesült, mely szerint nagy gazdasági növekedésnél prémiumot kapnak a nyugdíjasok.

„Erre persze soha nem került sor, mert a baloldal idején pénzügyi és gazdasági összeomlás szélére került az ország. Ígéretük tehát felért a választók félrevezetésével” – fogalmazott az államtitkár.

Kiegészítő nyugdíjemelésre korábban még nem volt példa

Hozzáfűzte: a Fidesz-KDNP-kormány nemcsak hogy talpra állította a gazdaságot, de a jelentős gazdasági növekedések miatt

immár negyedik alkalommal fizeti ki a nyugdíjprémiumot, s jövő februárban 13. havi nyugdíjat is folyósít.

Az államtitkár kitért a kiegészítő nyugdíjemelésre is, amely akkor jár, ha az infláció magasabb annál, mint amivel korábban a pénzügyi kormányzat számolt.  „A nyáron rendkívüli kiegészítő nyugdíjemelésről határozott a kormány, ilyenre korábban nem volt példa. Ám most újabb kiegészítésre kell sort keríteni” – mondta a politikus. Majd hozzátette: a kiegészítés a nyugdíjprémiummal együtt érkezik majd meg, a nyugdíjak és

a nyugdíjszerű ellátások novemberi kiegészítő emelésére 50,7 milliárd forintot fordít a költségvetés,

amely 2,5 millió jogosult számára tartalmazza a januártól járó visszamenő emelést és az év végéig kifizetendő többletet is.

(MTI)

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés